Fyldte kyllingefileter med stegt grønt, ris og sauce - til to dage

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 250 gramris
  • 800 gramkyllingelårfilet
  • 60 gramrød pesto
  • 50 gramfriske spinatblade
  • 1 kuglemozzarella
  • 1 dlvand
  • 4 stkforårsløg
  • 500 gramgulerødder
  • 200 gramchampignon
  • 1 terninggrøntsagsbouillon
  • 1.65 dlmadlavningsfløde 8 %
  • 0.25 spsktørret oregano
  •  salt
  •  peber
  •  olivenolie
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Fyldte kyllingefileter med stegt grønt, ris og sauce - til to dage

I samarbejde med

4.8, Mambeno-favorit!

Fyldte kyllingefileter er SÅ lækre. Her har vi fyldt dem med pesto, spinat og mozzarella. Vi serverer dem med stegte grøntsager, en nem og lækker sauce og dampende varme ris. Husk at gemme halvdelen af kyllingen til spinatvafler i morgen. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 250 gramris
  • 800 gramkyllingelårfilet
  • 60 gramrød pesto
  • 50 gramfriske spinatblade
  • 1 kuglemozzarella
  • 1 dlvand
  • 4 stkforårsløg
  • 500 gramgulerødder
  • 200 gramchampignon
  • 1 terninggrøntsagsbouillon
  • 1.65 dlmadlavningsfløde 8 %
  • 0.25 spsktørret oregano
  •  salt
  •  peber
  •  olivenolie

Fremgangsmåde

1. Opvarm ovnen til 200 grader varmluft og kog risene efter anvisningen på pakken.

2. Skær en lomme på langs i halvdelen af kyllingefileterne (resten skal gemmes til i morgen, men uden fyld) og fordel fyldet i fileterne.

3. Smør lommerne med pesto og fyld dem med spinatblade og smuldret mozzarella. Tryk dem lidt sammen og krydr med salt og peber. Læg alle kyllingefileterne (fyldte og ikke-fyldte) i et ildfast fad og tilsæt vand i bunden og steg dem i ovnen i ca. 30 minutter, til de er gennemstegte.

4. Rens forårsløgene og skær dem i skiver på skrå. Skræl gulerødderne og skær dem i mundrette stykker. Rens champignonerne og skær dem i kvarte. Bland det hele med lidt olivenolie og læg dem herefter i det ildfaste fad sammen med kyllingen og lad det hele stege videre indtil kyllingen er færdig. Det afgiver en masse god smag til saucen.

5. Tag kyllingefadet ud af ovnen og hæld væden op i en gryde. Tilsæt lidt ekstra vand, grøntsagsbouillon, madlavningsfløde og oregano og smag til med salt og peber. Tilsæt evt. lidt sovsekulør, hvis du vil have lidt farve i saucen.

6. Skær kyllingen i skiver og server med stegte grøntsager, ris og sauce. Husk at gemme halvdelen af de stegte kyllingefileter til i morgen. Velbekomme!

Tip

Opgaver til børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at skrælle gulerødderne og skære dem i mundrette bidder. De kan også rense champignonerne.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre