Fyldte peberfrugter

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 1 dlris- gerne jasmin eller basmati
  • 1 terninghønsebouillon
  • 1.5 dlvand
  • 4 stkblandede peberfrugter
  • 1 stkløg
  • 500 gramhakket kalv og flæsk
  • 1 dåsehakkede tomater
  • 50 gramrevet ost
  • 10 gramrasp
  • 300 gramgulerødder
  • 1/2 stkagurk
  •  olivenolie
  •  salt
  •  peber
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Fyldte peberfrugter

I samarbejde med

3.7, Meget populær

Peberfrugter er en af de grøntsager, som rigtig mange børn spiser helt uden tvang og milde trusler! Derfor er vi vilde med dem hos Mambeno. F.eks. som her med lækkert fyld og gnavergrønt til. God fornøjelse :o)

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 1 dlris- gerne jasmin eller basmati
  • 1 terninghønsebouillon
  • 1.5 dlvand
  • 4 stkblandede peberfrugter
  • 1 stkløg
  • 500 gramhakket kalv og flæsk
  • 1 dåsehakkede tomater
  • 50 gramrevet ost
  • 10 gramrasp
  • 300 gramgulerødder
  • 1/2 stkagurk
  •  olivenolie
  •  salt
  •  peber

Fremgangsmåde

1. Opvarm ovnen til 200 grader varmluft.

2. Kog risene efter anvisningen på pakken med en bouillonterning tilsat kogevandet. Er der ikke opskrift på pakken er tommelfingerreglen, at du bringer 1 1/2 dl vand i kog, hvis du bruger 1 dl løse ris som f.eks. basmati- eller jasminris. Tilsæt bouillonterningen og risene, rør rundt og læg låget på. Skru ned for varmen så vandet lige akkurat simrer. Lad risene koge under låg i 12 minutter og sluk for varmen. Rør evt. rundt i risene halvvejs, så de ikke brænder på. Lad risene trække under låg i fem minutter.

3. Fjern stilken fra peberfrugterne med en kniv, så de kan stå på "hovedet". Men fjern kun den grønne stilk, ikke selve toppen, og prøv at undgå at skære hul i peberfrugterne. Skær bundene af, så du kan se ind i peberfrugterne - gem bundene. Fjern forsigtigt kernerne med en ske og vask peberfrugterne indvendigt og udvendigt.

4. Skær løget og bundene fra peberfrugterne i fine tern. Svits begge dele i lidt olivenolie på en pande i et par minutter. Tilsæt kødet og lad det svitse, til det har taget farve. Tilsæt hakkede tomater og de kogte ris og lad det simre i ca. fem minutter, til det er kogt lidt ind. Smag til med salt og peber.

5. Fyld peberfrugterne med farsen og drys med lidt revet ost og til sidst rasp. Placer peberfrugterne i et ildfast fad og bag dem i ovnen i ca. 20 minutter, til osten er gylden. Server med gulerødder og agurk skåret i stave som gnavergrønt.

6. Velbekomme :o)

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre