Fyldte squash med oksekød

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • Fyldte squash
  • 250 gramris
  • 1 stkløg
  • 1 fedhvidløg
  • 4 stktomater
  • 300 gramgulerødder
  • 2 stksquash
  • 800 gramhakket oksekød
  • 1 dåsehakkede tomater
  • 2 tsktørret timian
  • 50 gramrevet ost
  •  salt
  •  peber
  •  olivenolie
  • Gnavergrønt
  • 300 gramgulerødder
  • 1/2 stkagurk
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Fyldte squash med oksekød

I samarbejde med

4.0, Meget populær

Disse fyldte squash er virkelig gode! Fyldt med lækker kødsauce med gulerødder og hakket squash. Retten er beregnet til to dage, og resten af kødsaucen bruger vi som fyld i den lækreste og lynhurtige restepasta dagen derpå. Vi har serveret squashene med ris, men dem kan du sagtens undlade, hvis du synes. God fornøjelse :o)

Portioner

2
2

Ingredienser

  • Fyldte squash
  • 250 gramris
  • 1 stkløg
  • 1 fedhvidløg
  • 4 stktomater
  • 300 gramgulerødder
  • 2 stksquash
  • 800 gramhakket oksekød
  • 1 dåsehakkede tomater
  • 2 tsktørret timian
  • 50 gramrevet ost
  •  salt
  •  peber
  •  olivenolie
  • Gnavergrønt
  • 300 gramgulerødder
  • 1/2 stkagurk

Fremgangsmåde

1. Kog risene efter anvisningen på pakken og opvarm ovnen til 200 grader varmluft.

2. Hak løg og hvidløg fint. Skyl tomaterne og hak dem groft. Skræl gulerødderne og skær dem i fine tern - eller riv dem på et rivejern, hvis de skal camoufleres lidt mere. Vask squashene og flæk dem på langs. Udhul dem med en ske (pas på ikke at lave hul i bunden) og hak det udhulede squashkød helt fint.

3. Svits løg, hvidløg og gulerødder i lidt olivenolie i en dyb pande eller en gryde. Tilsæt oksekød og svits videre, til det er brunet af på alle sider. Tilsæt til sidst squash, hakkede tomater, halvdelen af de friske tomater og tørret timian. Lad det hele simre i fem minutter og smag til med salt og peber. Tag nu halvdelen af kødsaucen fra og gem til aftensmaden i morgen.

4. Læg de udhulede squash i et ovnfast fad smurt med lidt olivenolie eller beklædt med bagepapir. Fyld squashene med kødsaucen og top med revet ost. Bag nu squashene i ovnen i ca. 20 minutter, til osten er smeltet og er blevet smukt gylden.

5. Vask agurken, skræl gulerødderne og skær begge dele i stave til gnavergrønt. Server sammen med squash og ris, og top med de sidste friske tomater - og evt. lidt ketchup. Så er der serveret - velbekomme :o)

Tip

Hvis ungerne ikke er super begejstret for at spise selve squashen, så skrab kødsaucen ud og server med risene og evt. lidt ekstra gulderødder, tomater eller andre grøntsager som gnavergrønt. Der er beregnet en halv fyldt squash pr. person. Spiser I mere, eller er squashene små, så husk at justere indkøbslisten. Husk i øvrigt at gemme resten af kødsaucen til lynhurtig restepasta :o)

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre