Gammeldags oksesteg med kartofler og brun sovs - til to dage

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 700 gramhel roastbeef eller snørret tykkam
  • 2 stkløg
  • 2 fedhvidløg
  • 3 dlkoldt vand
  • 1 spskfrisk eller tørret timian
  • 600 gramkartofler
  • 400 gramgulerødder
  • 500 gramfrosne bønner
  • 1 terningoksebouillon
  • 2 dlmadlavningsfløde 8 %
  •  salt
  •  peber
  •  majsstivelse
  •  olivenolie
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Gammeldags oksesteg med kartofler og brun sovs - til to dage

I samarbejde med

4.3, Mambeno-favorit!

Så er det tid til en vaskeægte klassiker, som når mormor laver den! Og indrømmet: Oksesteg er ikke ligefrem tallerkenens Tom Cruise. Den er faktisk ret grim - men smager forrygende! Oksestegen skal have en del tid i ovnen, så begynd i god tid - og lav opskriften i ferier eller i weekenden. Men herfra er det i øvrigt super nemt. Husk at gemme halvdelen af den færdige steg til pulled beef i pitabrød i morgen.

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 700 gramhel roastbeef eller snørret tykkam
  • 2 stkløg
  • 2 fedhvidløg
  • 3 dlkoldt vand
  • 1 spskfrisk eller tørret timian
  • 600 gramkartofler
  • 400 gramgulerødder
  • 500 gramfrosne bønner
  • 1 terningoksebouillon
  • 2 dlmadlavningsfløde 8 %
  •  salt
  •  peber
  •  majsstivelse
  •  olivenolie

Fremgangsmåde

1. Tænd ovnen på 180 grader varmluft.

2. Brun kødet på en pande med lidt olivenolie, til det har taget farve på alle sider. Giv det en omgang salt og peber.

3. Læg nu stegen i et ovnfast fad sammen med skrællet løg og hvidløg skåret i grove stykker. Hæld vand i bunden sammen med timian. Lad nu stegen simre i ovnen i ca. 2.5 time - det er vigtigt, at der hele tiden er min. 1 cm. vand i bunden, så stegen ikke bliver tør. Smæk benene op, og når der er gået et par timer, kan du begynde at gøre de andre ting klar.

4. Kog kartoflerne i saltet vand til de er møre.

5. Skræl gulerødderne og skær dem i stave. Kog bønner og gulerødder til de er møre, men endelig ikke udkogte - i ca. 10 minutter.

6. Når stegen er færdig, hældes væden fra fadet op i en gryde. Bring den i kog og tilsæt smuldret oksebouillon. Tilsæt madlavningsfløde og smag til med salt og peber. Hvis sovsen er for tynd, så jævn den med lidt majsstivelse rørt ud i en kop.

7. Server den lækre steg med kartofler, sauce og grøntsager.

8. Mums, velkommen til den fantastiske fortid - og velbekomme!

Tip

Opgaver til børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at skrubbe kartofler, skrælle gulerødder og røre i saucen.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre