Glaseret svinemørbrad

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • Honningbagte gulerødder
  • 600 gramgulerødder
  • 2 spskhonning
  • 2 spskolivenolie
  • 1/2 stkcitron
  • 2 spsksesamfrø
  •  salt
  •  peber
  • Glaseret svinemørbrad
  • 1 stksvinemørbrad
  • 2 spskøsterssauce
  • 1 spskfiskesauce
  • 1/4 stkcitron
  • 1 spskhonning
  •  salt
  •  peber
  •  olivenolie
  • Blomkålscouscous
  • 3/4 stkblomkål
  • 2 spskmandler
  • 1/2 stkgranatæbler
  • 1 stkæble
  • 1/2 pottepersille
  • 3 spskolivenolie
  • 1/4 stkcitron
  • 1 spskhonning
  •  salt
  •  peber
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Glaseret svinemørbrad

I samarbejde med

4.8, Mambeno-favorit!

Svinemørbrad er efterhånden ganske billigt og et super lækkert og mørt stykke kød, som de fleste børn elsker. I denne version får mørbraden et asiatisk præg med en lækker glasering af både østers- og fiskesauce. God fornøjelse :o)

Portioner

2
2

Ingredienser

  • Honningbagte gulerødder
  • 600 gramgulerødder
  • 2 spskhonning
  • 2 spskolivenolie
  • 1/2 stkcitron
  • 2 spsksesamfrø
  •  salt
  •  peber
  • Glaseret svinemørbrad
  • 1 stksvinemørbrad
  • 2 spskøsterssauce
  • 1 spskfiskesauce
  • 1/4 stkcitron
  • 1 spskhonning
  •  salt
  •  peber
  •  olivenolie
  • Blomkålscouscous
  • 3/4 stkblomkål
  • 2 spskmandler
  • 1/2 stkgranatæbler
  • 1 stkæble
  • 1/2 pottepersille
  • 3 spskolivenolie
  • 1/4 stkcitron
  • 1 spskhonning
  •  salt
  •  peber

Fremgangsmåde

1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.

2. Skræl gulerødderne, flæk dem på langs og skær dem i skrå, mundrette bidder. Læg dem i et ildfast fad og vend dem med honning, olivenolie, sesamfrø, lidt citronsaft og salt og peber. Bag dem i ovnen i ca. 20 min.

3. Krydr svinemørbraden med salt og peber og brun den af på alle sider i lidt olie på en pande ved høj varme.

4. Bland østerssauce, fiskesauce, citron og honning i en kop.

5. Efter gulerødderne har været i ovnen i 10 minutter, skubber du dem til side i fadet og lægger svinemørbraden ved siden af. Pensl den på alle sider med dressingen. Bag videre i ca. 25 minutter, til mørbraden er færdig. Den skal føles "spændstig" men ikke blød, når du trykker på den med fingrene. Og så skal den være svagt rosa/gennemstegt, når du skærer i den. Tag mørbraden ud og lad den hvile på et spækbræt, mens du laver blomkålscouscousen.

6. Fjern stok og blade fra blomkålet og vask det grundigt. Blend det i en foodprocessor eller riv det på et rivejern og hæld det op i en skål. Rist mandlerne på en pande, lad dem køle af og hak dem groft.

7. Befri granatæblet for kernerne, hak æblet i tern, hak persillen og bland det hele sammen med blomkålscouscousen. Vend det hele med en dressing rørt sammen af olivenolie, lidt citronsaft, honning og salt og peber. Top med de hakkede mandler.

8. Velbekomme :o)

Tip

Det kan virke lidt besværligt at få kernerne ud af granatæblet, men det er faktisk slet ikke så svært! Fyld en skål med vand. Flæk granatæblet og læg det ned i vandet. Brug nu fingrene til at trykke på skallen, så kernerne løsner sig. Befri skallen fra kerner. Så undgår du, at det sprøjter med rød saft i hele køkkenet.

Smart ikke :o) ?

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre