Gode ben med barbecuemarinade

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 1 fedhvidløg
  • 2 dlketchup
  • 2 spskbrun farin
  • 2 spskeddike- gerne æbleeddike
  • 1 spskakaciehonning*
  • 2 tskallroundkrydderi
  • 1,5 kilosvineribben
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

De fleste børn ELSKER at gnave i gode ben. Dem, du kan købe i supermarkedet, smager godt, og er helt fine at bruge, når det skal gå stærkt. Men har du tid til overs, så prøv at lave dine egne. Det er slet ikke svært, og så slipper du for alskens tilsætningsstoffer med navne, du alligevel ikke kan udtale..!

Fremgangsmåde

1. Forvarm ovnen til 200 grader varmluft.

2. Læg de rå svineribben i en stor gryde og hæld vand på, så det dækker. Bring vandet i kog, og lade ribbenene koge i ca. 15-20 minutter. Tag ribbenene op og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir, hvis du vil stege dem i ovnen eller på et spækbræt, hvis du ønsker at grille dem.

3. Imens benene koger, presser du hvidløget og rører det sammen med de øvrige ingredienser i en gryde. Kog langsomt op og lad marinaden simre under omrøring i 5 minutter. Smag evt. til med lidt mere farin, eddike, krydderi eller hvad du nu synes mangler. Lad marinaden køle lidt af.

4. Smør ribbenene godt ind i marinaden på begge sider og steg dem i ovnen i ca. 25 minutter - eller til de har fået lidt farve. Men hold øje med dem, så de ikke bliver sorte.

5. Hvis du ikke har brugt al marinaden, kan du smøre det sidste på, når benene har været i ovnen i ca. 15 minutter. Server med f.eks. coleslaw og gnavergrønt.

6. Velbekomme!

Tip

Gode ben smager fantastisk - men sviner også fantastisk meget! Husk derfor en våd vaskeklud eller en god portion vådservietter til alle ved middagsbordet :o)

Dine personlige noter til opskriften

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre