Græsk fad med oksekød og kartofler

Ingredienser

Retten kan fryses

( 2 voksne og 2 børn )

  • 600 gramsmå kartofler
  • 400 gramgulerødder*
  • 2 stkrødløg
  • 2 fedhvidløg
  • 2 stkrød peberfrugt
  • 1 spskpaprika
  • 400 gramhakket oksekød
  • 1 spsktørret oregano
  • 1 dåsehakkede tomater
  • 100 gramfeta i tern
  •  salt
  •  peber
  •  olivenolie
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Denne ret er mega nem - og vores unger er vilde med den. Forhåbentlig er dine også! Hakket oksekød, kartofler, peberfrugt og løg, der bliver bagt i ovnen og toppet med feta. God fornøjelse!

Fremgangsmåde

1. Opvarm ovnen til 220 grader varmluft. Skrub eller skræl kartoflerne og skær dem i halve.

2. Skræl gulerødderne og skær dem i grove tern. Skyl peberfrugterne og skær dem i mindre stykker. Hak løget og gem halvdelen til sovsen. Hak hvidløget fint og bland det sammen med halvdelen af løget, kartofler, gulerødder, peberfrugt og en sjat olivenolie i et ovnfast fad. Bag det i ovnen, imens du gør sovsen klar - ca. 15 minutter.

3. Steg resten af løgene i lidt olivenolie sammen med paprika i et par minutter og tilsæt hakket oksekød og oregano og brun det hele godt af. Tilsæt hakkede tomater og lad det simre i et par minutter.

4. Smag kødsaucen til med salt og peber, hæld den over kartoflerne i ovnen og top med feta. Bag videre i ovnen i ca. 15 minutter, til kartoflerne er blevet fine og gyldne.

5. Server med lidt grønt på toppen, hvis du har det på lager.

6. Velbekomme!

Tip

Opgaver til børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at skrælle gulerødderne. De kan også skære peberfrugterne i mindre stykker og smage kødsaucen til.

Dine personlige noter til opskriften

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre