Græsk farsbrød med ris, tzatziki og salat - til to dage

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • Ris og farsbrød
  • 600 gramvilde ris
  • 2 stkløg
  • 1 pottepersille
  • 1 fedhvidløg
  • 2 stkæg
  • 100 gramsalatost i tern
  • 100 gramsorte oliven
  • 800 gramhakket oksekød
  • 0.5 spsksalt
  • 25 gramrasp
  •  bagepapir
  •  peber
  • Salat og tzatziki
  • 2 stkrød peberfrugt
  • 10 stkcherrytomater
  • 0.5 spsktørret oregano
  •  salat efter eget valg
  • 250 gramtzatziki
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Græsk farsbrød med ris, tzatziki og salat - til to dage

I samarbejde med

4.0, Mambeno-favorit!

I dag skal vi til de varmere himmelstrøg og spise lækker græsk mad. Vi har lavet et velsmagende farsbrød med salatost og oliven, som vi serverer med ris, græsk salat og selvfølgelig tzatziki. Opskriften er beregnet til to dage, så husk at gemme halvdelen af risene og farsbrødene til i morgen. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • Ris og farsbrød
  • 600 gramvilde ris
  • 2 stkløg
  • 1 pottepersille
  • 1 fedhvidløg
  • 2 stkæg
  • 100 gramsalatost i tern
  • 100 gramsorte oliven
  • 800 gramhakket oksekød
  • 0.5 spsksalt
  • 25 gramrasp
  •  bagepapir
  •  peber
  • Salat og tzatziki
  • 2 stkrød peberfrugt
  • 10 stkcherrytomater
  • 0.5 spsktørret oregano
  •  salat efter eget valg
  • 250 gramtzatziki

Fremgangsmåde

1. Kog risene efter anvisningen på pakken. Tag halvdelen fra til i morgen og køl dem hurtigt ned.

2. Tænd ovnen på 210 grader varmluft.

3. Del løgene i kvarte og giv dem en snurretur i en minihakker sammen med persille, hvidløg, æg, salatost og oliven. Rør løgblandingen sammen med kød, salt, peber og rasp til konsistensen er som tyk havregrød.

4. Form to aflange farsbrød af farsen på en bageplade beklædt med bagepapir. Lav dem gerne lidt smallere end normalt, så bliver bagetiden kortere. Stil farsbrødene i ovnen og giv dem ca. 25 minutter til farsen gennemstegt. Gem det ene farsbrød til i morgen.

5. Skyl og fjern kernerne fra peberfrugten og skær dem i skiver. Skyl og halver tomaterne og steg begge dele på en pande i lidt olivenolie i 5-10 min. Krydr med oregano og lidt salt.

6. Bland peberfrugter og tomat med skyllet salat. Hvis du har flere oliven og salatost tilbage, kan du også toppe salaten med dem.

7. Server det lækre farsbrød med ris, salat og tzatziki. Velbekomme!

Tip

Opgaver til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn skære peberfrugter i skiver og halvere tomaterne.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre