Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
15 min
0 min
Gyros er en græsk klassiker. Denne færdige udgave smager super godt og skal blot varmes på panden. Vi serverer den med lune fladbrød, tzatziki og sprød salat med majs og salatost. God fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
- 300 gramfærdig græsk gyros
- 2 stkmajskolber
- 0.5 stkspidskål
- 100 gramkryddermarineret salatost
- 1 stkøkologisk citron
- 360 gramgræske fladbrød el.lign.
- 0.5 stkagurk
- 2.5 dlgræsk yoghurt 10 %
- 1 fedhvidløg
- salt
- peber
- olivenolie
Fremgangsmåde
1
Opvarm ovnen til 185 grader varmluft.2
Steg gyrosen på en pande i lidt olivenolie.3
Fjern blade og hår fra majskolberne og halver kolberne. Kog dem møre i saltet vand i ca. 10 minutter. Skyl dem herefter i koldt vand og skær majskornene fra kolberne.4
Skyl spidskålen og skær i strimler. Bland spidskål med majs, salatost og olien fra osten. Top herefter med saften fra en citron og smag til med salt og peber.5
Lun fladbrødene i ovnen i 3-5 minutter.6
Riv imens skyllet agurk på den grove side af et rivejern. Pres væden ud af agurkestrimlerne med hænderne. Rør agurken sammen med græsk yoghurt og presset eller revet hvidløg og smag til med salt og peber.7
Server den smagfulde gyros med fladbrød, salat og tzatziki. Velbekomme!Tip
Opgaver til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at blande tzatzikien og anrette alt i små skåle og på fade.
* Med Mambenos madplaner koster aftensmaden 25 kr. per. portion i gennemsnit for en familie på fire personer. Det er ca. 35% billigere end portionsprisen for aftensmad i en gennemsnitsfamilie.
Besparelsen er beregnet ud fra det gennemsnitlige madforbrug i en familie på fire ifølge Forbrugerundersøgelsen 2022 fra Danmarks Statistik.