Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
35 min
0 min
Saftige kyllingestykker krydret med rosmarin, citron og hvidløg. Serveret med ovnkartofler, tzatziki og lækker salat. Opskriften er til to dage. Gem f.eks. halvdelen af kyllingekødet til nemme tarteletter i morgen. God fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
- Kylling, kartofler og salat
- 1000 gramkartofler
- 800 gramkyllingelårfilet
- 1 stkøkologisk citron
- 3 fedhvidløg
- 0.25 spskfrisk eller tørret rosmarin
- 70 gramsalatmix
- 0.25 stkagurk
- 10 stkcherrytomater
- 150 gramfærdig olivensalat
- dressing efter eget valg
- tørret oregano
- salt
- peber
- olivenolie
- bagepapir
- Tzatziki
- 0.75 stkagurk
- 2 dlcreme fraiche 9 %
- 1 fedhvidløg
Fremgangsmåde
Græsk kylling og kartofler
1
Opvarm ovnen til 210 grader varmluft. Skyl eller skrub kartoflerne og skær dem i både, læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir og vend dem med lidt olivenolie og oregano. Bag dem i ca. 30 minutter.2
Læg kyllingestykkerne i et ovnfast fad. Skær citronen i både. Halver hvidløgsfedene. Fordel citroner og hvidløg mellem kyllingerne. Krydr med rosmarin, salt, peber og lidt olivenolie. Bag dem i ca. 30 minutter til de er gennemstegte.3
Skyl salat, agurk og tomater. Skær agurk og tomater i mundrette stykker. Bland agurk, salat og tomater sammen med olivensalaten med salatost og oliven.Tzatziki
4
Riv skyllet agurk på den grove side af et rivejern. Pres væden fra agurkestrimlerne med hænderne. Rør agurk sammen med creme fraiche og presset eller revet hvidløg og smag til med salt og peber.5
Server kyllingen med kartofler, tzatiki og den lækre salat. Husk at gemme halvdelen af kyllingen til i morgen. Velbekomme!Tip
Opgaver til børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at skære agurk og tomater i mundrette stykker.