Græskarboller med nigellafrø

Ingredienser

( Ca. 30 styk )

  • 50 gramgær
  • 3.5 dlkoldt vand
  • 2 dlkogende vand
  • 400 gramhokkaidogræskar
  • 400 gramhavregryn
  • 150 gramgræskarkerner
  • 1.5 tsksalt
  • 500 gramhvedemel
  • 40 gramnigellafrø
  •  bagepapir
Føj til indkøbsliste
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

De her boller er altså VIRKELIG gode! Svampede efterårsboller med græskar, græskarkerner og nigellafrø på toppen. Nigellafrø er små sorte frø, der ligner birkes og fås i de fleste større supermarkeder. Kan du ikke finde nigellafrø, kan du sagtens bruge sesamfrø. God fornøjelse!

Fremgangsmåde

1. Rør gæren ud i en blanding af koldt og kogende vand, så det er lillefingerlunt. Lad være med at bruge lunkent vand fra hanen - det er ofte ikke helt rent.

2. Skræl græskarret, fjern kernerne og riv kødet på et rivejern. Tilsæt det til gærblandingen sammen med havregryn, græskarkerner og salt og rør godt.

3. Tilsæt hvedemelet lidt efter lidt og rør alt, hvad du kan. Hvis du bruger en røremaskine, så sæt den på fuld drøn og lad den røre alt hvad den kan i ca. 5 minutter. Lad dejen hæve tildækket i skålen i en time.

4. Brug to skeer til at "klatte" boller på en bageplade beklædt med bagepapir. Drys med nigellafrø på toppen. Lad dem efterhæve i 30 minutter under et viskestykke, mens ovnen varmer op til 200 grader varmluft.

5. Bag bollerne i ca. 20 minutter, eller til de er blevet svagt lysebrune og lyder hule, når du banker på dem i bunden.

6. Så må der guffes - velbekomme!

Tip

Opgaver til børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at røre gær ud i vandet og tilsætte mel undervejs. De kan også rive græskarret på rivejernet, hvis du holder godt øje og sørger for, at de ikke skærer sig. 

Dine personlige noter til opskriften

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre