Nemme vegedeller med græskarfritter og salat

Ingredienser

Retten kan fryses

( 2 voksne og 2 børn )

Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Lad dig ikke skræmme af aftenenens grøntsagstallerken! Vegedeller med rødbede smager altså mega godt, og det samme gør de lidt anderledes græskarfritter. Vi har serveret retten med Mambenos purløgsdip - du får opskriften ved at trykke på kokkehuen i ingredienslisten. Og ellers bruger du bare en dressing efter eget valg. God fornøjelse!

Fremgangsmåde

1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Kog bulgur eller ris efter anvisningen på pakken.

2. Vask græskarret grundigt, befri det for kerner og skær det i både eller grove stykker. Læg dem i et ovnfast fad beklædt med bagepapir og vend med en god slat olivenolie og krydr med salt og peber. Bag græskarrene i ovnen ca. 25 minutter eller til de er blevet møre og gyldne.

3. Hak løg og hvidløg fint. Skræl rødbederne og riv på den fine side af et rivejern. Rør nu bulgur eller ris sammen med rødbeder, karrypaste, salt, æg, mel, løg og hvidløg. Farsen røres på samme måde som en klassisk frikadellefars. Konsistensen skal også være den samme. Er den for tynd, tilsætter du lidt mere mel, og er den for fast, kan du give den en sjat mælk eller vand.

4. Form frikadeller af farsen med en spiseske og håndfladen og steg dem i en blanding af smør og olie på en pande. Du kan enten stege dem færdige på panden eller blot give dem stegeskorpe på panden og stille dellerne i ovnen, til græskarerne også er færdige.

5. Skyl salaten, skær tomaterne i halve og vend sammen. Har du lidt kerner på lager, så rist dem og bland i salaten og top med lidt dressing efter eget valg.

6. Server de lækre græaskarfritter med vegedeller, purløgsdip og sprød salat. Velbekomme!

Tip

Opgaver til børn i køkkenet: Lad ungerne fjerne græskarkernerne med en ske og skære tomaterne ud.

Vegedeller: Du kan erstatte karrypastaen med almindeligt karrypulver, hvis du ikke lige kan finde karrypasta i supermarkedet.

 
Lækre kvalitetsmadkasser

Dine personlige noter til opskriften

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre