Græske bifteki med ovnkartofler, tzatziki og salat

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • Bifteki, kartofler og salat
  • 1000 gramkartofler
  • 2 fedhvidløg
  • 1 stkløg
  • 0.5 spskspidskommen
  • 2 stkæg
  • 1 pottepersille
  • 500 gramhakket svinekød
  • 0.25 spsksalt
  • 2 spskrasp
  • 1 stkhjertesalat
  • 10 stkcherrytomater
  • 1 stkrødløg
  • 150 grammini mozzarella
  • 90 gramoliven
  •  tørret oregano
  •  dressing efter eget valg
  •  peber
  •  olivenolie
  •  bagepapir
  • Tzatziki
  • 0.5 stkagurk
  • 2 dlgræsk yoghurt
  • 1 fedhvidløg
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Græske bifteki med ovnkartofler, tzatziki og salat

Madplaner med ugens tilbud fra REMA 1000
Spar op til 14.400,- / år
på madbudgettet
for en gennemsnitsfamilie på fire*
I samarbejde med

Græske bifteki er krydret frikadeller lavet på svinekød. Vi serverer dem med sprøde kartofler, lækker salat og tzatziki. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • Bifteki, kartofler og salat
  • 1000 gramkartofler
  • 2 fedhvidløg
  • 1 stkløg
  • 0.5 spskspidskommen
  • 2 stkæg
  • 1 pottepersille
  • 500 gramhakket svinekød
  • 0.25 spsksalt
  • 2 spskrasp
  • 1 stkhjertesalat
  • 10 stkcherrytomater
  • 1 stkrødløg
  • 150 grammini mozzarella
  • 90 gramoliven
  •  tørret oregano
  •  dressing efter eget valg
  •  peber
  •  olivenolie
  •  bagepapir
  • Tzatziki
  • 0.5 stkagurk
  • 2 dlgræsk yoghurt
  • 1 fedhvidløg

Fremgangsmåde

1. Opvarm ovnen til 220 grader varmluft. Skrub kartoflerne, skær dem i både og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir og vend dem med lidt oregano. Bag sprøde dem i ca. 25-30 minutter.

2. Pil skrællen af hvidløg og løg. Hak løg, hvidløg, spidskommen, æg og persille i en minihakker og rør det godt sammen med kødet i en skål. Tilsæt salt, rasp og lidt peber og rør til en samlet fars.

3. Form frikadeller af farsen. Du kan enten grille dem eller stege dem på en pande med lidt olie til de er gennemstegte.

4. Skyl salaten og skær den i strimler. Skyl tomaterne og skær dem i halve. Skræl rødløget og skær det i tynde ringe. Dræn mozzarellaen og oliven for væde. Vend det hele sammen og top med valgfri dressing,

5. Riv imens skyllet agurk på den grove side af et rivejern. Pres væden ud af agurkestrimlerne med hænderne. Rør agurken sammen med creme fraiche og presset eller revet hvidløg og smag til med salt og peber.

6. Servér de lækre deller med salat, tzatziki og sprøde kartofler. Velbekomme!

Tip

Opgaver til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at skære kartofler i både. De kan også røre tzatzikien sammen.

Mere smag: Du kan sagtens tilsætte flere friske krydderurter - f.eks. mynte og koriander.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre

* Med Mambenos madplaner koster aftensmaden 25 kr. per. portion i gennemsnit for en familie på fire personer. Det er ca. 35% billigere end portionsprisen for aftensmad i en gennemsnitsfamilie.

Besparelsen er beregnet ud fra det gennemsnitlige madforbrug i en familie på fire ifølge Forbrugerundersøgelsen 2022 fra Danmarks Statistik.