Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
40 min
0 min
Græske bifteki er krydret frikadeller lavet på svinekød. Vi serverer dem med sprøde kartofler, lækker salat og tzatziki. God fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
- Bifteki, kartofler og salat
- 1000 gramkartofler
- 2 fedhvidløg
- 1 stkløg
- 0.5 spskspidskommen
- 2 stkæg
- 1 pottepersille
- 500 gramhakket svinekød
- 0.25 spsksalt
- 2 spskrasp
- 1 stkhjertesalat
- 10 stkcherrytomater
- 1 stkrødløg
- 150 grammini mozzarella
- 90 gramoliven
- tørret oregano
- dressing efter eget valg
- peber
- olivenolie
- bagepapir
- Tzatziki
- 0.5 stkagurk
- 2 dlgræsk yoghurt
- 1 fedhvidløg
Fremgangsmåde
1
Opvarm ovnen til 220 grader varmluft. Skrub kartoflerne, skær dem i både og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir og vend dem med lidt oregano. Bag sprøde dem i ca. 25-30 minutter.2
Pil skrællen af hvidløg og løg. Hak løg, hvidløg, spidskommen, æg og persille i en minihakker og rør det godt sammen med kødet i en skål. Tilsæt salt, rasp og lidt peber og rør til en samlet fars.3
Form frikadeller af farsen. Du kan enten grille dem eller stege dem på en pande med lidt olie til de er gennemstegte.4
Skyl salaten og skær den i strimler. Skyl tomaterne og skær dem i halve. Skræl rødløget og skær det i tynde ringe. Dræn mozzarellaen og oliven for væde. Vend det hele sammen og top med valgfri dressing,5
Riv imens skyllet agurk på den grove side af et rivejern. Pres væden ud af agurkestrimlerne med hænderne. Rør agurken sammen med creme fraiche og presset eller revet hvidløg og smag til med salt og peber.6
Servér de lækre deller med salat, tzatziki og sprøde kartofler. Velbekomme!Tip
Opgaver til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at skære kartofler i både. De kan også røre tzatzikien sammen.
Mere smag: Du kan sagtens tilsætte flere friske krydderurter - f.eks. mynte og koriander.
* Med Mambenos madplaner koster aftensmaden 25 kr. per. portion i gennemsnit for en familie på fire personer. Det er ca. 35% billigere end portionsprisen for aftensmad i en gennemsnitsfamilie.
Besparelsen er beregnet ud fra det gennemsnitlige madforbrug i en familie på fire ifølge Forbrugerundersøgelsen 2022 fra Danmarks Statistik.