Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
I samarbejde med
Køkkentid
35 min
Ventetid
0 min
En lækker udgave af de klassiske frikadeller, hvor vi har tilsat salatost og friskhakket basilikum. Serveret med en grov tomatsalat, ovnstegte kartofler og hvidløgsdressing. God fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
- 1 pottefrisk basilikum
- 1 stkløg
- 400 gramhakket svinekød
- 1 stkæg
- 1 dlmælk
- 200 gramsalatost i tern
- 650 gramkartofler
- 0.5 stkagurk
- 10 stkcherrytomater
- 1 stkrødløg
- 0.5 stkspidskål
- 100 gramkalamataoliven uden sten
- 2.5 dlcreme fraiche 9 %
- 1 fedhvidløg
- olivenolie
- rapsolie
- salt
- peber
Fremgangsmåde
1
Tænd ovnen på 220 grader varmluft.2
Skyl basilikum og pil skrællen af løget. Hak løget og halvdelen af basilikummen fint - brug evt. en minihakker. Vend det sammen med kød, æg, mælk, halvdelen af salatosten, salt og peber. Stil farsen til siden.3
Skrub og skyl kartoflerne og skær dem i kvarte. Vend kartoflerne med olivenolie, salt og peber. Læg kartoflerne i et ovnfast fad eller på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag dem i ovnen i ca. 25 min.4
Varm en pande op med en blanding af oliven- og rapsolie og steg frikadellerne til de har en fast konsistens og en gylden overflade på begge sider.5
Imens frikadellerne steger: Skyl agurken og cherrytomaterne og pil skrællen af rødløget. Skær agurken, tomaterne og rødløget i den ønskede størrelse og snit spidskålen fint. Vend alle grøntsagerne sammen med resten af basilikummen, salatost, oliven og lidt olivenolie. Smag til med salt og peber.6
Rør creme fraiche sammen med presset hvidløg og smag til med salt og peber.7
Server de græske frikadeller med grov tomatsalat, ovnbagte kartofler og hvidløgsdressing. Velbekomme!Tip
Tips til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn skylle grøntsagerne og røre dressingen sammen.