Græske grillspyd med kartofler, tzatziki og græsk salat

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 500 gramfrosne kartoffelbåde
  • 1 spsktørret oregano
  • 1 fedhvidløg
  • 150 gramsalatost i tern
  • 1 pottepersille
  • 800 gramhakket oksekød
  • 2 stkæg
  • 2 tsksalt
  • 2 spskhvedemel
  • 1 stkaubergine
  • 0.5 stkagurk
  • 2 dlgræsk yoghurt
  • 1 fedhvidløg
  • 3 stktomater
  •  salat efter eget valg
  • 100 gramsorte oliven
  •  olivenolie
  •  peber
  •  dressing efter eget valg
  •  grillspyd
  •  bagepapir
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Græske grillspyd med kartofler, tzatziki og græsk salat

I samarbejde med

4.0, Mambeno-favorit!

Græske grillspyd med sprøde kartofler, tzatziki og salat med grillet aubergine! Glæd dig - græsk mad er super velsmagende og lækkert. Gem halvdelen af spydene til fyld i lune wraps dagen derpå. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 500 gramfrosne kartoffelbåde
  • 1 spsktørret oregano
  • 1 fedhvidløg
  • 150 gramsalatost i tern
  • 1 pottepersille
  • 800 gramhakket oksekød
  • 2 stkæg
  • 2 tsksalt
  • 2 spskhvedemel
  • 1 stkaubergine
  • 0.5 stkagurk
  • 2 dlgræsk yoghurt
  • 1 fedhvidløg
  • 3 stktomater
  •  salat efter eget valg
  • 100 gramsorte oliven
  •  olivenolie
  •  peber
  •  dressing efter eget valg
  •  grillspyd
  •  bagepapir

Fremgangsmåde

1. Opvarm ovnen til 220 grader varmluft. Læg kartoflerne på en bageplade beklædt med bagepapir og vend dem med lidt oregano. Bag dem i ovnen efter anvisningen på posen.

2. Hak hvidløg, halvdelen af salatosten og persille i en minihakker og rør det godt sammen med kødet i en skål. Tilsæt æg, salt, mel og lidt peber og rør det godt sammen. Lad farsen hvile, mens du ordner auberginen.

3. Skær auberginen i skiver af 1 cm. Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir og pensl dem med olie og drys med lidt salt. Bag dem i ovnen sammen med kartoflerne, til de er blevet bløde. Det tager ca. 15 minutter. Skær dem i mindre stykker, så de er klar til salaten.

4. Form aflange frikadeller af farsen og sæt dem på et spyd. Sørg for at presse kødet godt sammen, så det ikke falder af, og pensl dem med lidt olivenolie. Steg grillspydene på grillen - vær forsigtig, når du vender dem. Eller steg dem i ovnen i 10-15 minutter, til de er gennemstegte men stadig saftige.

5. Riv imens skyllet agurk på den grove side af et rivejern. Læg den revne agurk på et helt rent viskestykke og rul sammen. Vrid nu viskestykket, som du vrider en karklud, så det meste af væden fra agurken bliver klemt ud.

6. Rør agurken sammen med græsk yoghurt og presset eller revet hvidløg og smag til med salt og peber. Skær skyllede tomater i mindre stykker og bland dem sammen med auberginestykkerne, skyllet salat og oliven. Smuldr resten af salatosten over salaten og top med dressing. Servér de lækre spyd med salat, tzatziki og sprøde kartofler. Velbekomme!

Tip

Husk at gemme resterne af de færdige spyd, der skal bruges som fyld i lune wraps dagen derpå. God fornøjelse!

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre