Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
45 min
0 min
En super lækker opdatering af den klassiske danske frikadelle. Her med salatost, hvidløg og oregano og serveret med lækre kartofler og græsk salat. God fornøjelse :o)
Portioner
Ingredienser
- Græske kødboller og kartofler
- 700 gramkartofler
- 3 spsktørret oregano
- 2 fedhvidløg
- 500 gramhakket oksekød
- 1 stkæg
- 1/2 pottepersille
- 75 gramsalatost i tern
- olivenolie
- salt
- peber
- Græsk salat
- 0,5 stkagurk
- 10 stkcherrytomater
- 100 gramsalatost i tern
- 1 glassorte oliven
- olivenolie
- tørret oregano
Fremgangsmåde
1
Opvarm ovnen til 225 grader varmluft.2
Skræl kartoflerne og skær dem i både. Skyl dem med koldt vand og tør dem herefter grundigt i et viskestykke. Hak hvidløget fint og vend kartoffelbådende halvdelen af hvidløget, halvdelen af oreganoen og en god slat olivenolie på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag dem i ovnen i ca. 35 minutter, eller til de er smukt gyldne. Husk at vende dem undervejs.3
Rør imens kødet med æg, persille, smuldret salatost, resten af oregano og det finthakkede hvidløg samt salt og peber. Lav en lille prøvedelle, steg den på panden og smag, om den er, som du kan lide den.4
Form fine små frikadeller af farsen og steg dem på alle sider ved middel varme i olivenolie på en god slip-letpande. Da der er ost i frikadellerne, skal du passe på, at de ikke brænder på!5
Halver agurken og fjern kernerne i midten. Skær agurken i skiver, som du bedst kan lide dem. Halver tomaterne, bland dem sammen med agurk og de afdryppede salatost og oliven. Dryp lidt olivenolie og oregano på toppen og server med kødboller og kartofler.6
Velbekomme :o)Tip
Hvis du ikke lige har tid til at stege kødbollerne færdige på panden, kan du stege dem kort på alle sider og derefter bage dem færdige i ovnen i et seperat fad ved siden af kartoflerne. Men husk at holde øje med dem, så de ikke får for meget og bliver tørre - ved 225 grader går det stærkt :o)