Græskinspireret pastasalat med saftig kylling og tzatziki

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 400 gramkyllingelårfilet
  • 25 gramdet hemmelige krydderimix
  • 250 gramcherrytomater
  • 0.5 spsktørret oregano
  • 300 grampasta penne
  • 1 stkagurk
  • 1.5 dlgræsk yoghurt
  • 1 fedhvidløg
  • 0.5 stkicebergsalat
  • 200 gramfrosne ærter
  • 30 gramfrossen persille
  • 100 gramsorte oliven
  •  salt
  •  peber
  •  olivenolie
  •  bagepapir
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Græskinspireret pastasalat med saftig kylling og tzatziki

Madplaner med ugens tilbud fra REMA 1000
Spar op til 14.400,- / år
på madbudgettet
for en gennemsnitsfamilie på fire*
I samarbejde med

En lækker pastasalat fyldt med saftige kyllingestykker, der er vendt med en lækker krydderiblanding og serveret med semi-dried tomater og hjemmerørt tzatziki. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 400 gramkyllingelårfilet
  • 25 gramdet hemmelige krydderimix
  • 250 gramcherrytomater
  • 0.5 spsktørret oregano
  • 300 grampasta penne
  • 1 stkagurk
  • 1.5 dlgræsk yoghurt
  • 1 fedhvidløg
  • 0.5 stkicebergsalat
  • 200 gramfrosne ærter
  • 30 gramfrossen persille
  • 100 gramsorte oliven
  •  salt
  •  peber
  •  olivenolie
  •  bagepapir

Fremgangsmåde

1. Opvarm ovnen til 210 grader varmluft. Vend kyllingestykkerne med krydderiblandingen og lidt olivenolie. Bag dem i ca. 25-30 minutter til de er gennemstegte.

2. Skyl imens tomaterne og halver dem. Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir og vend dem med olie, oregano og lidt salt og peber. Bag dem i ca 20 minutter.

3. Kog pastaerne som anvist på posen og skyl dem herefter med koldt vand.

4. Skyl agurken og halver den. Skær den ene halvdel i mundrette stykker til salaten og riv den anden del af agurken på den grove side af et rivejern. Pres væden ud af agurkestrimlerne med hænderne og rør dem sammen med græsk yoghurt og presset hvidløg. Smag til med salt og peber.

5. Tilbered ærterne efter anvisningen på posen. Skyl salat og skær det i strimler. Vend pastaen sammen med de lækre semi-dried tomater, agurk i tern, salat, persille, ærter og oliven. Smag til med salt, peber og lidt olivenolie.

6. Server pastasalaten med de lækre kyllingestykker og den hjemmerørte tzatziki. Velbekomme!

Tip

Opgaver til børn i køkkenet: Lad dine børn være med til vende kyllingestykkerne med krydderi og olie (husk at vaske fingre før og efter). De kan også lave tzatzikien og vende pastasalaten sammen.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre

* Med Mambenos madplaner koster aftensmaden 25 kr. per. portion i gennemsnit for en familie på fire personer. Det er ca. 35% billigere end portionsprisen for aftensmad i en gennemsnitsfamilie.

Besparelsen er beregnet ud fra det gennemsnitlige madforbrug i en familie på fire ifølge Forbrugerundersøgelsen 2022 fra Danmarks Statistik.