Gratineret fuldkornspasta med mørksej og grov salat

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 350 gramfuldkornspastaskruer
  • 200 gramchampignon
  • 1 fedhvidløg
  • 1 stkløg
  • 100 gramfriske spinatblade*
  • 1 dåsehakkede tomater
  • 2 dlcremefine 15%
  • 250 gramtorskefilet eller sej
  • 100 gramrevet ost
  • 0.5 stkspidskål
  • 0.5 pottepurløg
  • 1 stkæble
  • 1 stkøkologisk citron
  •  olivenolie
  •  salt
  •  peber
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Gratineret pasta er et nemt og lækkert alternativ til den klassiske spaghetti. Her har vi brugt mørksej, men du kan også bruge torsk eller en anden lys fisk. Vi serverer den gratinerede pasta med sprød spidskålssalat. God fornøjelse!

Fremgangsmåde

1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft og kog pastaen efter anvisningen på pakken.

2. Skyl champignonerne og skær dem i kvarte. Hak hvidløg og løg fint. Svits det hele på en varm pande i lidt olivenolie.

3. Tilsæt spinat, hakkede tomater og cremefine. Smag til med salt og peber.

4. Skær mørksejen i mundrette størrelser og hæld vandet fra pastaen.

5. Fordel pasta, mørksej og grøntsagssovs i et ovnfast fad og drys til sidst revet ost på toppen. Bag retten i ca. 15 min., til den er gylden på toppen.

6. Snit skyllet spidskål, hak purløget fint og skær æblet i mundrette størrelser. Vend det hele sammen med citronsaft, olivenolie, salt og peber.

7. Server den gratinerede pastaret med sprød spidskålssalat. Velbekomme!

Tip

Opgaver til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn drysse revet ost på toppen af pastaretten inden den kommer i ovnen.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre