Gratineret kartoffelfad med frisk mozzarella og sprød avocadosalat

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 650 gramkartofler
  • 250 gramgulerødder*
  • 1 stkløg
  • 1 stkrød peberfrugt
  • 0.5 spsktørret timian
  • 2 fedhvidløg
  • 1 dåsehakkede tomater
  • 1 kuglemozzarella
  • 75 gramsalatmix
  • 10 stkcherrytomater
  • 2 stkavocado
  • 25 grampinjekerner
  •  olivenolie
  •  eddike
  •  salt
  •  peber
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Denne ret er virkelig god til børn - vegetarisk og helt uden, at ungerne savner kød. I hvert fald hjemme hos os. Lækre gratinerede kartofler med tomatsauce og mozzarella. Vi serverer det gratinerede kartoffelfad med avocadosalat. God fornøjelse!

Fremgangsmåde

1. Tænd ovnen på 220 grader varmluft.

2. Skræl kartoflerne og gulerødderne. Skær kartofler, gulerødder, løg og peberfrugt i små tern - størrelsen er afgørende for, hvor lang tilberedningstid retten skal have i ovnen.

3. Fordel grøntsagerne i et ovnfast fad og vend det hele sammen med timian, presset hvidløg, olivenolie, salt og peber. Fordel hakkede tomater og små stykker mozzarella på toppen. Kom fadet i ovnen og bag det i ca. 25 min. til kartoflerne er møre.

4. Skyl salaten og cherrytomaterne. Skær cherrytomaterne i halve og vend dem sammen med salat, olivenolie, eddike, salt og peber. Skær avocadoen som du ønsker og kom dem på salaten sammen med ristede pinjekerner.

5. Server det gratinerede kartoffelfad med sprød avocadosalat. Velbekomme!

Tip

Opgaver til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn skylle salaten.  Ekstra smag: Drys med frisk timian.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre