Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
35 min
0 min
Denne ret er virkelig god til børn - vegetarisk og helt uden, at ungerne savner kød. I hvert fald hjemme hos os. Lækre gratinerede kartofler med tomatsauce og mozzarella. Vi serverer det gratinerede kartoffelfad med avocadosalat. God fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
- 650 gramkartofler
- 250 gramgulerødder
- 1 stkløg
- 1 stkrød peberfrugt
- 0.5 spsktørret timian
- 2 fedhvidløg
- 1 dåsehakkede tomater
- 1 kuglemozzarella
- 75 gramsalatmix
- 10 stkcherrytomater
- 2 stkavocado
- 25 grampinjekerner
- olivenolie
- eddike
- salt
- peber
Fremgangsmåde
1
Tænd ovnen på 220 grader varmluft.2
Skræl kartoflerne og gulerødderne. Pil skrællen af løget og skyl peberfrugten. Skær kartofler, gulerødder, løg og peberfrugt i små tern - størrelsen er afgørende for, hvor lang tilberedningstid retten skal have i ovnen.3
Fordel grøntsagerne i et ovnfast fad og vend det hele sammen med timian, presset hvidløg, olivenolie, salt og peber. Fordel hakkede tomater og små stykker mozzarella på toppen. Kom fadet i ovnen og bag det i ca. 25 min. til kartoflerne er møre.4
Skyl salaten og cherrytomaterne. Skær cherrytomaterne i halve og vend dem sammen med salat, olivenolie, eddike, salt og peber. Skær avocadoen som du ønsker og kom den på salaten sammen med ristede pinjekerner.5
Server det gratinerede kartoffelfad med sprød avocadosalat. Velbekomme!Tip
Opgaver til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn skylle salaten.
Ekstra smag: Drys med frisk timian.