Gratineret kartoffelmos med kyllingebolognese og salat - til to dage

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 6 stkbagekartofler
  • 2 stkløg
  • 800 gramhakket kyllingekød
  • 1 spsktørret oregano
  • 2 spskpaprika
  • 2 dlketchup
  • 2 dåsehakkede tomater
  • 80  gramsmør
  • 2 tsksalt
  • 3 dlmælk
  • 2 stkæg
  •  salat efter eget valg
  • 200 gramrevne rødbeder eller gulerødder
  • 100 gramblåbær
  •  dressing efter eget valg
  •  olivenolie
  •  peber
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Gratineret kartoffelmos med kyllingebolognese og salat - til to dage

I samarbejde med

4.1, Mambeno-favorit!

En super lækker kyllingebolognese med kartoffelmos, som vi serverer med frisk salat. Retten er til to dage, så gem halvdelen til i morgen, hvor der er ekstra nem aftensmad. Vi har brugt færdigrevne rødbeder - men du kan også bruge gulerødder, som du selv river. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 6 stkbagekartofler
  • 2 stkløg
  • 800 gramhakket kyllingekød
  • 1 spsktørret oregano
  • 2 spskpaprika
  • 2 dlketchup
  • 2 dåsehakkede tomater
  • 80  gramsmør
  • 2 tsksalt
  • 3 dlmælk
  • 2 stkæg
  •  salat efter eget valg
  • 200 gramrevne rødbeder eller gulerødder
  • 100 gramblåbær
  •  dressing efter eget valg
  •  olivenolie
  •  peber

Fremgangsmåde

1. Opvarm ovnen til 200 grader varmluft.

2. Skræl kartoflerne og skær dem i mindre stykker. Kog dem helt møre i en gryde med vand - uden salt. Imens kartoflerne koger, begynder du på bolognesen.

3. Pil løget og hak det fint. Steg løgene i et par minutter i lidt olivenolie på en pande eller i en gryde. Tilsæt hakket kyllingekød, oregano og paprika og steg videre i et par minutter. Tilsæt herefter ketchup og hakkede tomater og rør godt. Lad bolognesen simre i 10 minutter og smag til med salt og peber.

4. Hæld vandet fra kartoflerne og mos dem godt med en kartoffelmoser, piskeris eller håndmixer. Tilsæt smør, salt og peber og hæld mælken i lidt efter lidt. Tilsæt æggene og rør det hele godt sammen.

5. Hæld bolognesen i et stort ovnfast fad - eller to små - og fordel kartoffelmosen på toppen. Sæt fadet i ovnen i ca. 30 minutter, til kartoffelmosen begynder at blive gylden.

6. Skyl salaten og skær den i stykker, hvis det er nødvendigt. Skræl rødbeder eller gulerødder og riv dem på et rivejern. Bland sammen med skyllede blåbær og valgfri dressing.

7. Servér den gratinerede kyllingebolognese med blåbærsalat og evt. lidt ketchup til de tomatglade. Velbekomme!

Tip

Opgave til børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at skære kartoflerne i mindre stykker. De kan også skylle blåbær og skrælle rødbeder og gulerødder.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre