Grillede hakkebøffer med flødekartofler og sommersalat

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 700 gramkartofler
  • 1 stkløg
  • 2 dlmadlavningsfløde 8 %
  • 2.5 dlmælk
  • 1 stkæg
  • 50 gramrevet ost
  • 2 tsksalt
  • 500 gramhakket oksekød
  • 400 gramgrønne bønner
  • 1 stkblomkål
  • 2 stkferskner eller nektariner
  •  dressing efter eget valg
  •  olivenolie
  •  peber
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Grillede hakkebøffer med flødekartofler og sommersalat

I samarbejde med

3.7, Meget populær

Hakkebøffer og flødekartofler er den perfekte kombi! Vi har grillet bøfferne, men du kan sagtens lave dem på panden, hvis vejret ikke er så samarbejdsvilligt! Vi serverer hele herligheden med en sommersalat med bønner, grillede blomkål og nektariner. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 700 gramkartofler
  • 1 stkløg
  • 2 dlmadlavningsfløde 8 %
  • 2.5 dlmælk
  • 1 stkæg
  • 50 gramrevet ost
  • 2 tsksalt
  • 500 gramhakket oksekød
  • 400 gramgrønne bønner
  • 1 stkblomkål
  • 2 stkferskner eller nektariner
  •  dressing efter eget valg
  •  olivenolie
  •  peber

Fremgangsmåde

1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.

2. Skræl kartoflerne og skær dem i tynde skiver. Hak løget i fine tern. Pisk fløde, mælk, æg, revet ost, salt og lidt peber godt sammen i en skål. Bland nu kartoffelskiver, løg og flødeblandingen sammen med hænderne i en stor skål og hæld det hele i et ovnfast fad, som du har smurt med lidt olivenolie.

3. Bag kartoflerne i ovnen i ca. 35 minutter, eller til de er fint gyldne på toppen og møre, når du stikker i dem med en gaffel.

4. Form hakkebøffer af kødet og krydr bøfferne med salt og peber. Steg bøfferne på grillen, hvis vejret er til det. Hvis ikke, kan du også sagtens stege dem på en pande.

5. Bruger du friske bønner, så blancher dem i ca. 30 sekunder i en gryde med spilkogende vand, overhæld dem straks med koldt vand og dryp dem af. Bruger du de frosne, skal de blot tøs op ved at overhælde med kogende vand.

6. Pluk mellemstore buketter af blomkålet og skyl dem. Skyl nektariner og skær dem i skiver ca. 2-4 cm tykke. Giv blomkål og nektariner en hurtig tur på grillen, så de lige tager farve eller steg dem på panden i lidt olie i 5 minutter. Bland det hele med valgfri dressing.

7. Server de grillede hakkebøffer med flødekartofler og den lækre sommersalat. Velbekomme!

Tip

Opgaver til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at skære kartoflerne i skiver. De kan også hjælpe med at skære blomkål og frugt i skiver.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre