Sennepsmørbrad med kartofler, bønnesalat og rabarber

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 4 stkbagekartofler
  •  allroundkrydderi
  • 2 spskdijonsennep
  • 2 tskfrisk eller tørret timian
  • 1 stkstor mørbrad
  • 500 gramrabarber
  • 1 stkvaniljestang
  • 75 gramsukker
  • 400 gramgrønne bønner
  • 3 stkforårsløg
  • 50 gramårstidens bær
  • 75 gramsalatost i tern
  •  salt
  •  peber
  •  olivenolie
  •  dressing efter eget valg
  •  fryseposer
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Sennepsmørbrad med kartofler, bønnesalat og rabarber

I samarbejde med

4.6, Mambeno-favorit!

En opskrift til grillen! Lækker mørbrad marineret i sennep og timian. Bagekartoflerne bliver bløde og sprøde i ovnen, og salaten er fyldt med årstidens herligheder. Vi har serveret retten med rabarberkompot, men du kan sagtens undlade. Husk at gemme resterne af kødet til biksemad i morgen. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 4 stkbagekartofler
  •  allroundkrydderi
  • 2 spskdijonsennep
  • 2 tskfrisk eller tørret timian
  • 1 stkstor mørbrad
  • 500 gramrabarber
  • 1 stkvaniljestang
  • 75 gramsukker
  • 400 gramgrønne bønner
  • 3 stkforårsløg
  • 50 gramårstidens bær
  • 75 gramsalatost i tern
  •  salt
  •  peber
  •  olivenolie
  •  dressing efter eget valg
  •  fryseposer

Fremgangsmåde

1. Tænd ovnen på 220 grader varmluft. Vask kartoflerne og halver dem. Snit tern i overfladen og dryp med olivenolie. Drys derefter med lidt allroundkrydderi. Bag kartoflerne i ovnen i ca. 35 minutter, til de er gyldne.

2. Kom sennep, timian, lidt olivenolie, salt og peber i en frysepose og bland det godt. Læg mørbraden i posen og fordel marinaden. Læg mørbraden i et fad der tåler ovn eller grill. Hæld lidt vand i bunden og steg den i ca. 30-40 minutter i ovnen, til den er gennemstegt eller svagt rosa i midten. Griller du mørbraden, skal ha' indirekte varme med låget på.

3. Vask rabarberne og fjern bund og top. Skær dem i mundrette bidder. Flæk vaniljestangen og skrab kernerne ud. Kog rabarberne op i en gryde sammen med sukker, vaniljekorn og også selve vaniljestangen, til frugten er kogt lidt ud og konsistensen er som kompot. Det tager ca. ti minutter. Smag til, fjern vaniljestangen og lad kompotten køle af.

4. Bruger du friske bønner, så blancher dem i ca. 30 sekunder i en gryde med spilkogende vand, overhæld dem straks med koldt vand og dryp dem af. Bruger du de frosne, skal de blot tøs op. Skær bønnerne i fine strimler. Vask og rens forårsløgene og skær dem i stykker på skrå. Bland bønner, forårsløg, årstidens skyllede bær og salatost sammen i en skål.

5. Server den lækre mørbrad med de sprøde og bløde kartofler, kompot, salat og dressing. Velbekomme!

Tip

Gem 1/3 af mørbraden til lækker biksemad i morgen. Er du mega overskudsagtig og er supermarkedet fyldt med rabarber, kan du lave vores lækre rabarbertrifli til dessert.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre