Grillkylling på dåse med kartfoffelbåde

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 700 gramkartofler- gerne bagekartofler
  • 1 stkhel kylling- stor
  • 4 tsktørret timian
  • 2 spskgroft salt
  •  dåseøl
  • 1 spskallroundkrydderi
  • 6 stktomater
  • 1 kuglemozzarella
  •  peber
  •  olivenolie
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Hvis du aldrig har prøvet at grille en kylling på en øldåse før, er du virkelig gået glip af noget! Kyllingen bliver super lækker, sprød og saftig på en gang. Her har vi serveret kyllingen med lækker tomatsalat og sprøde kartoffelbåde. God fornøjelse :o)

Fremgangsmåde

1. Opvarm ovnen til 225 grader varmluft. Vask og skrub bagekartoflerne grundigt og skær dem i både. Skræl dem, hvis de er meget beskidte. Læg bådene i en skål og fyld op med vand. Lad dem stå, mens du gør kyllingen klar.

2. Rens kyllingen, hvis den ikke er det i forvejen, og gnid den ind i olivenolie både indvendigt og udvendigt. Bland salt og lidt peber sammen med halvdelen af timianen i en kop og gnid kyllingen godt ind i blandingen over det hele både indvendigt og udvendigt. Det er ikke sikkert, du skal bruge det hele.

3. Vask øldåsen grundigt, inden du åbner den. Hæld halvdelen af øllet fra og hæld resten af timianen ned i dåsen. Stop nu dåsen godt op i kyllingen og sæt den i et ovnfast fad eller en alubakke med lidt vand i bunden på grillen. Dåse og kylling skal stå på højkant.

4. Grill kyllingen ved indirekte varme i ca. 1 time, eller til den er smukt lysebrun og sprød udvendig og gennemstegt hele vejen igennem. Kødsaften skal være klar og ikke rød. Du kan også sagtens stege kyllingen i ovnen. I så fald skal den have ca. 1 time ved 200 grader varmluft - det samme skal kartoflerne, der skal have lidt længere tid, hvis de de steges sammen med kyllingen.

5. Mens kyllingen steger hælder du vandet fra kartoflerne og skyller dem en ekstra gang i rent vand. Tør dem grundigt i et rent viskestykke og læg dem i en bradepande beklædt med bagepapir og vend dem med en god slat olivenolie og allroundkrydderi. Bag dem i ovnen i 30-40 minutter, eller til de er sprøde og gyldne. Husk at vende kartoflerne undervejs.

6. Vask tomaterne og skær dem i skiver sammen med mozzarellaen. Læg dem taglagt på hver tallerken eller et fad, krydr med lidt salt og peber og dryp med en slat olivenolie. Top evt. med lidt grønt, hvis du har det på lager.

7. Fjern dåsen fra kyllingen. PAS PÅ! Den er mega varm - så husk at bruge handsker og husk, at dåsen er fyldt med brandvarmt øl! Parter kyllingen og server med de sprøde kartofler og lækker tomatsalat. Velbekomme :o)

Tip

Gem resterne af kyllingen - dem kan du f.eks. bruge i en lækker kyllingesandwich.

Dine personlige noter til opskriften

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre