Grillpølser med nem kikærtesalat og majskolber

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 2 stkrød peberfrugt
  • 2 stkmajskolber
  • 8 stkgrillpølser
  • 30 gramsolsikkekerner
  • 400 gramkikærter
  • 0.5 stkagurk
  • 0.5 pottefrisk basilikum
  • 75 gramrød pesto
  •  salt
  •  peber
  •  ketchup
  •  smør
  •  olivenolie
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Grillpølser med nem kikærtesalat og majskolber

I samarbejde med

4.5, Mambeno-favorit!

Jubii, aftensmad på grillen (eller panden, hvis Peter Tanev ikke er med os..)! Grillpølser serveret med varme majskolber og en lækker kikærtesalat med grillede peberfrugter, agurk, basilikum og solsikkekerner vendt i rød pesto. Og er ungerne ikke trænede salatspisere, så servér det hele i små skåle fremfor at blande det sammen. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 2 stkrød peberfrugt
  • 2 stkmajskolber
  • 8 stkgrillpølser
  • 30 gramsolsikkekerner
  • 400 gramkikærter
  • 0.5 stkagurk
  • 0.5 pottefrisk basilikum
  • 75 gramrød pesto
  •  salt
  •  peber
  •  ketchup
  •  smør
  •  olivenolie

Fremgangsmåde

1. Rens og skyl peberfrugterne og skær dem i kvarte. Pensl dem med lidt olie på hver side og læg dem på grillen, til de er bløde og har fået farve. Eller bag dem i ovnen ved 220 grader varmluft i ca 10- 15 min. Køl dem af på en tallerken og stil dem til side.

2. Skær enderne af majskolberne og fjern bladene og de der mega irriterende hår (hvem har fundet på dem??) Del majsene i mindre stykker og kog dem i 5-10 minutter i en gryde med saltet vand. Du kan evt. give dem en hurtig tur på grillen inden servering, så får de lidt farve og stegeskorpe.

3. Giv pølserne en tur på grillen eller på en pande med lidt olie, til de har fået farve på begge sider. Prik dem evt. med en gaffel, hvis du vil undgå, at de sprækker undervejs. Men hey! Grillpølser må altså godt være lidt rustikke i kanten!

4. Rist solsikkekernerne på en tør pande og køl dem af på en tallerken. Hæld vandet fra kikærterne og hæld dem op i en skål. Skær de grillede peberfrugter i mindre stykker. Skyl og skær agurken i tern. Hak basilikumbladene fint. Vend det hele sammen med kikærter og den røde pesto i skålen. Smag til med salt og peber.

5. Servér pølserne med ketchup og familiens øvrige yndlingsdyppelse - og selvfølgelig koldt smør til majskolberne.

6. Velbekomme!

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre