Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
30 min
0 min
En lækker sommerret med grillpølser serveret med cremet kartoffelsalat med blomkål, creme fraiche, mayonnaise, sød sennep og purløg. God fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
- 650 gramkartofler
- 1 stkblomkål
- 375 gramgrillpølser
- 1 pottepurløg
- 2 dlcreme fraiche 9 %
- 1 spsksød sennep
- 4 spskmayonnaise
- rapsolie
- salt
- peber
Fremgangsmåde
1
Skrub og skyl eller skræl kartoflerne. Skær kartoflerne i mundrette bidder og kog dem møre i letsaltet vand. Det tager ca. 15 min. Pluk små buketter af blomkålen og kog dem sammen med kartoflerne de sidste 5 min.2
Overhæld herefter begge dele med koldt vand så kartofler og blomkål køler af.3
Fyr op under grillen hvis vejret tillader det eller steg pølserne i lidt olie på en pande ved middelvarme.4
Skyl purløget og hak det fint. Rør creme fraiche, sød sennep, mayonnaise og purløg sammen i en lille skål. Smag til med salt og peber.5
Vend dressingen sammen med kartofler og blomkål.6
Server grillpølserne sammen med kartoffelsalaten. Velbekomme!Tip
Tips til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn røre dressingen sammen.
Ekstra smag: Rør lidt finthakket løg i dressingen.
* Med Mambenos madplaner koster aftensmaden 25 kr. per. portion i gennemsnit for en familie på fire personer. Det er ca. 35% billigere end portionsprisen for aftensmad i en gennemsnitsfamilie.
Besparelsen er beregnet ud fra det gennemsnitlige madforbrug i en familie på fire ifølge Forbrugerundersøgelsen 2022 fra Danmarks Statistik.