Grillspyd med mørbrad, ananas og kartofler

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 500 gramnye danske kartofler
  • 2 spskolivenolie
  • 1 spskpaprika
  •  ketchup
  • 1 stkfrisk ananas
  • 1 stksvinemørbrad
  • 500 gramfriske ærter
  • 10 stkcherrytomater
  •  grillspyd
  •  salt
  •  peber
  •  kryddersmør
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Ananas og svinemørbrad på spyd er en virkelig god kombi! Vi har vendt begge dele i en lækker marinade og stegt dem på grillen, men spyddene kan nemt laves i ovnen. Vi serverer dem med nye kartofler, kryddersmør, friske ærter og cherrytomater. God fornøjelse!

Fremgangsmåde

1. Hvis vejret viser sig fra den grillbare side, så fyr op under grillen - ellers opvarm ovnen til 220 grader varmluft. Skræl eller skrub kartoflerne og kog dem i saltet vand til de er møre.

2. Bland olie, paprika eller allroundkrydderi og 1-2 spsk. ketchup sammen i en skål. Smag til med salt og peber.

3. Skræl ananassen og skær den i mundrette stykker, der passer på et spyd. Skær herefter mørbraden i stykker af samme størrelse og vend begge dele i marinaden. Sæt dem skiftevis på spyd og husk at vaske fingre og køkkenredskaber efter, du har rørt ved råt kød.

4. Steg spyddene på grillen eller bag dem i ovnen sammen med kartoflerne i 15-20 minutter. Husk at vende dem undervejs og pas på, marinaden ikke brænder på.

5. Server grillspydene sammen med de nye kartofler, kryddersmør, friske ærter og skyllede cherrytomater.

6. Velbekomme!

Tips

Opgaver til børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at skære ananas i stykker. De kan også skrubbe kartoflerne og sætte på spyd. Bruger du grillspyd af træ, kan du lade dem trække i lidt vand, inden du sætter kød og peberfrugter på - eller vikle lidt alufolie om enderne. Så går der ikke ild i dem, når du griller spyddene.

Dine personlige noter til opskriften

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre