Grillspyd med kylling, fritter, majskolber og hvidløgsdressing

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 750 grampommes frites
  • 450 gramkyllingefilet
  • 1 stksquash
  • 1 stkrød peberfrugt
  • 3 spskolivenolie
  • 0.5 spsktørret oregano
  • 1 spskpaprika
  • 4 stkmajskolber
  • 2.5 dlcreme fraiche 9 %
  • 1 fedhvidløg
  •  grillspyd
  •  salt
  •  peber
  •  bagepapir
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Grillspyd og pommes frites er perfekte på en (forhåbentlig) solrig fredag, hvor I måske endda kan fyre op for grillen. Vi serverer herligheden med majskolber og hvidløgsdressing. Har du spidskål tilovers, så brug det til en sprød salat i løbet af ugen. God fornøjelse!

Fremgangsmåde

1. Opvarm ovnen til 220 grader varmluft.

2. Læg fritterne på en bageplade beklædt med bagepapir, vend dem med lidt olie og bag dem i ca. 25 minutter.

3. Skær fileterne i tern. Husk at vaske fingre og køkkenredskaber efterfølgende.

4. Skyl og skær squash og peberfrugter i store tern. Bland med olie, oregano, paprika, kyllingestykker og lidt salt og peber i en skål.

5. Sæt skiftevis squash, peberfrugt og kylling på spyd. Husk at vaske fingre og køkkenredskaber efterfølgende. Læg spydene på en bageplade beklædt med bagepapir - eller på grillen, hvis vejret er til det. Bag dem i ca. 15 minutter til de er gennemstegte.

6. Skær enderne af majskolberne og fjern blade og "hår". Kog dem i saltet vand i ca. 10 min.

7. Bland creme fraiche sammen med presset hvidløg og smag til med salt og peber.

8. Server spydene med pommes frites, majskolber og hvidløgsdressing. Velbekomme!

Tip

Opgaver til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at skære squash og peberfrugter i store tern. Mere smag: Giv evt. dressingen lidt hakkede friske krydderurter.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre