Grillspyd med oksekød og kartoffeltern

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 600 gramkartofler
  • 2 tskallroundkrydderi
  • 1 fedhvidløg
  • 2 dlketchup
  • 2 spskbrun farin
  • 2 spskbalsamicoeddike- eller anden eddike
  • 1 spskakaciehonning*
  • 1 stksquash
  • 1 stkrød peberfrugt
  • 300 gramoksekød i tern
  • 1 stkløg
  •  grillspyd
  •  olivenolie
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Disse lækre grillspyd er en god måde at få ungerne til at spise grøntsager på. Lad dem sammensætte deres eget favoritspyd - det er altid sjovere at spise noget, man selv har bestemt hvordan skal smage og se ud! God fornøjelse :o)

Fremgangsmåde

1. Tænd ovnen på 225 grader varmluft.

2. Skrub kartoflerne godt og skær dem i fine små tern. Læg dem i et enkelt lag i et ildfast fad beklædt med bagepapir og vend dem med lidt olivenolie og halvdelen af allroundkrydderiet. Bag dem i ca. 45 min., eller til de er gyldne og sprøde.

3. Pres hvidløget og rør det sammen med ketchup, brun farin, eddike, akaciehonning og resten af allroundkrydderiet i en gryde. Kog langsomt op og lad marinaden simre under omrøring i 5 minutter. Smag evt. til med lidt mere farin, eddike, krydderi eller hvad du nu synes mangler. Lad marinaden køle lidt af.

4. Vask peberfrugt og squash og skær både dem og løget i grove stykker. Sæt grøntsager og oksekød på grillspyd og smør dem med den lækre barbecuemarinade. Grill dem godt på alle sider - er vejret ikke til det kan du også stege dem i ovnen ved 200 grader i 20-30 minutter, indtil grøntsagerne er gyldne og kødet er tilberedt, som du bedst kan lide det. Server med kartoffeltern og lidt ekstra marinade til dip.

5. Velbekomme :o)

Tip

Hvis ikke du har brun farin i skabet kan du også sagtens bruge flydende honning eller almindeligt sukker.

Dine personlige noter til opskriften

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre