Grillstegt kylling med kold kartoffelsalat

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 1 stkhel kylling
  • 500 gramkartofler
  • 10 stkcherrytomater
  • 1/2 stksquash
  • 1/2 dlolivenolie
  • 1 spsksød sennep
  • 1 spskeddike- gerne æbleeddike
  • 1/2 stkøkologisk citron
  • 1/2 pottepersille
  •  salt
  •  peber
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Køb en hel kylling og steg den i ovnen - eller på grillen hvis vejret er til det. Det smager først og fremmest fantastisk, og så har du mad til to dage. Brug f.eks. resterne til den amerikanske klassiker mac 'n' cheese. God fornøjelse :o)

Fremgangsmåde

1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Smør kyllingen ind i lidt olivenolie og krydr godt med salt og peber både indvendigt og udvendigt. Bare brug fingrene - men husk at vaske dem og det øvrige køkkengrej, der har været i kontakt med kyllingen.

2. Læg kyllingen på en rist og sæt den i ovnen med en bradepande fyldt med 1/2 liter vand nedenunder til at opsamle stegesky og fedt. Steg kyllingen i ca. 1 time, eller til kødet er lyst og ikke lyserødt og kødsaften klar, når du prikker i kyllingen ved låret med en gaffel. Du kan også sagtens grille kyllingen. Så skal du enten placere den på en kyllingeholder eller et rotisseri (et roterende spyd) og stege den ved indirekte varme på samme måde som i ovnen.

3. Kog kartoflerne i saltet vand og overhæld dem med koldt vand, så de køler af. Skær dem herefter i mundrette bidder. Vask tomaterne og del dem i to. Skær squashen i helt tynde skiver på langs. Brug enten et mandolinjern, en kartoffelskræller eller din bedste og skarpeste kniv.

4. Smør de tynde squashskiver med olivenolie og krydr dem med salt og peber. Grill dem på grillen, på en grillpande eller steg dem ved høj varme på en almindelig pande, til de har fået grillstriber eller har taget farve. Lad dem køle lidt af og skær dem i strimler.

5. Pisk olivenolie, sød sennep, eddike, saft og reven skal fra citronen og salt og peber godt sammen og bland dressingen med kartofler, tomater, grillet squash og masser af hakket persille. Server kartoffelsalaten sammen med den saftige kylling. Velbekomme :o)

Tip

Hvis du synes, at skindet mangler lidt kulør og ikke er helt sprødt, så giv kyllingen et par minutter på ovnens grillprogram, mens du har lågen stående på klem og hele tiden holder øje med pipfuglen! Det går mega stærkt, og den kan nemt blive sort. Og det gider vi ikke :o)

Dine personlige noter til opskriften

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre