Mac 'n' cheese med kylling og grønt - dag to

Ingredienser

Retten kan fryses

( 2 voksne og 2 børn )

  • 250 grammacaronihorn- gerne fuldkorn
  • 1 stkløg
  • 1/2 stksquash
  • 1 stkrød peberfrugt
  •  rester fra helstegt kylling
  • 75 gramsalatost i tern
  • 5 dlmornaysauce
  • 50 gramrasp
  • 50 gramrevet ost- gerne en mager udgave
  •  olivenolie
  •  salt
  •  peber
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Mac 'n' cheese med kylling og grønt - dag to

I samarbejde med

4.1, Mambeno-favorit!

Mac 'n' cheese er den amerikanske familieklassiker nummer 1! Vi har ladet os inspirere og lavet en noget sundere Mambeno version med fuldkornsmacaroni, kylling fra gårsdagens aftensmad og grøntsager. Den smager virkelig godt. God fornøjelse :o)

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 250 grammacaronihorn- gerne fuldkorn
  • 1 stkløg
  • 1/2 stksquash
  • 1 stkrød peberfrugt
  •  rester fra helstegt kylling
  • 75 gramsalatost i tern
  • 5 dlmornaysauce
  • 50 gramrasp
  • 50 gramrevet ost- gerne en mager udgave
  •  olivenolie
  •  salt
  •  peber

Fremgangsmåde

1. Opvarm ovnen til 200 grader varmluft. Kog maccaronien efter anvisningen på pakken og hæld vandet fra.

2. Hak løget og skær squash og peberfrugt i fine tern. Steg løget i lidt olivenolie, til det har taget farve. Pluk kyllingkødet fra skroget, krydr med salt og peber og steg det sammen med grøntsagerne i et par minutter.

3. Bland macaroni, kylling, smuldret salatost og grøntsager i et ildfast fad, hæld mornaysaucen over og fordel den jævnt. Drys med rasp og ost på toppen og sæt fadet i ovnen i ca. 30 minutter, eller til ost og rasp er smukt gyldent.

4. Server med lidt grønt på toppen, hvis du har det på lager.

5. Velbekomme :o)

Tip

Macaronihorn er egentlig bare en lidt tykkere udgave af den normale pasta. Men kan du ikke lige finde macaroni i supermarkedet, napper du bare pastaskruer eller pennepasta. Prøv dog at finde dem i en fuldkornsudgave, hvis du kan. Og selvom opskriften her er lavet med kyllingekødet fra en helstegt kylling fra aftenen før, kan du sagtens bruge ferske kyllingefileter. Så skal du blot skære dem i strimler og tilsætte dem samme sted i opskriften som det oprindelige kyllingekød. Dog skal det ferske kød stege, til det har fået en smule stegeskorpe, inden du blander det med de øvrige ingredienser.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre