Grønne hakkebøffer med bagte rødbeder

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 500 gramrødbeder*
  • 2 spskbalsamicoeddike
  • 100 gramfriske spinatblade*
  • 150 gramfeta i tern
  • 500 gramhakket oksekød
  • 1 stkæg
  • 1 tsksalt
  • 2 spskhavregryn
  • 1 stkæble
  • 1/2 stkøkologisk citron
  • 1/4 dlolivenolie
  • 1/2 spskakaciehonning*
  •  olivenolie
  •  peber
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Hakkebøffer er en klassiker på de fleste middagsborde, men det er ret nemt at peppe den klassiske udgave lidt op. Som her, hvor vi har lavet hakkebøfferne i en lidt grønnere og super saftig udgave med både spinat og feta. Og så smager bagte rødbeder bare virkelig godt som tilbehør i stedet for f.eks. kartofler.

Fremgangsmåde

1. Forvarm ovnen til 225 grader varmluft.

2. Skær rødbederne i pommesfrittestykke stave. Læg dem på en bageplade eller i et ildfast fad beklædt med bagepapir og vend dem med en god slat olivenolie og balsamicoeddike. Krydr med salt og peber og bag dem i ovnen i ca. 35 minutter, eller til de har fået farve og er blevet møre, men stadig har bid.

3. Skyl spinatbladene grundigt. Gem halvdelen til salaten og hak den anden halvdel helt fint med din største og bedste kniv. Gem 2/3 af fetaen til salaten og smuldr den sidst 1/3 i en skål. Bland nu den smuldrede feta med oksekød, hakket spinat, æg, salt, havregryn og revet skal fra citronen. Brug evt hænderne - det er nemmest.

4. Steg bøfferne i lidt olivenolie på en pande, til de er gennemstegte. Skær æblet i tern og bland det med resten af fetaen og spinatbladene. Lav en hurtig dressing ved at blande saften fra citronen, 1/4 dl olivenolie, akaciehonning og lidt salt og peber.

5. Server bøfferne med de bagte rødbeder og salaten overhældt med lidt dressing.

6. Velbekomme :o)

Dine personlige noter til opskriften

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre