Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
35 min
0 min
En virkelig nem og mættende grøntsagssuppe der er simpel at tilberede og kan kombineres med mange forskellige grøntsager - alt efter hvad du lige har på lager. God fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
- 350 gramkartofler
- 150 gramgulerødder
- 3 stængelbladselleri
- 1 stkløg
- 1 fedhvidløg
- 1 litervand
- 2 terninggrøntsagsbouillon
- 10 stkcherrytomater
- 1 dåsekikærter
- 1 stkcitron
- 2 stkhvidløgsflute med fuldkorn
- 100 gramsnittet grønkål
- olivenolie
- salt
- peber
- bagepapir
Fremgangsmåde
1
Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Skræl kartoflerne og skær dem i mundrette stykker. Skræl gulerødderne og skær dem i tynde skiver. Skyl bladselleriet og skær det i tynde skiver. Pil skrællen af løg og hvidløg og hak det fint.2
Varm en dyb gryde op med olivenolie og svits grøntsagerne heri i ca. 5 min. under omrøring. Tilsæt vand og bouillon og lad suppen simre i ca. 15 min.3
Skyl cherrytomaterne og skær dem i halve. Skyl kikærterne. Tilsæt cherrytomaterne og kikærterne og lad suppen simre i yderligere 10 min. Smag til med salt, peber og citronsaft.4
Lun flutesene i ovnen og server grøntsagssuppen i skåle, top med hakket grønkål og server med hvidløgsflute på siden. Velbekomme!Tip
Tips til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn pille løg og hvidløg og skrælle kartoflerne. Er løgene stærke så giv ungerne dykkerbriller på!
Ekstra smag: Svits lidt paprika sammen med grøntsagerne.