Grøntsagssuppe med kartofler og kikærter. Hertil hvidløgsflutes.

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 350 gramkartofler
  • 150 gramgulerødder*
  • 3 stængelbladselleri*
  • 1 stkløg
  • 1 fedhvidløg
  • 1 litervand
  • 2 terninggrøntsagsbouillon
  • 10 stkcherrytomater
  • 1 dåsekikærter
  • 1 stkcitron
  • 2 stkhvidløgsflute med fuldkorn
  • 100 gramsnittet grønkål
  •  olivenolie
  •  salt
  •  peber
  •  bagepapir
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

En virkelig nem og mættende grøntsagssuppe der er simpel at tilberede og kan kombineres med mange forskellige grøntsager - alt efter hvad du lige har på lager. God fornøjelse!

Fremgangsmåde

1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Skræl kartoflerne og skær dem i mundrette stykker. Skræl gulerødderne og skær dem i tynde skiver. Skyl bladselleriet og skær det i tynde skiver. Pil skrællen af løg og hvidløg og hak det fint.

2. Varm en dyb gryde op med olivenolie og svits grøntsagerne heri i ca. 5 min. under omrøring. Tilsæt vand og bouillon og lad suppen simre i ca. 15 min.

3. Skyl cherrytomaterne og skær dem i halve. Skyl kikærterne. Tilsæt cherrytomaterne og kikærterne og lad suppen simre i yderligere 10 min. Smag til med salt, peber og citronsaft.

4. Lun flutesene i ovnen og server grøntsagssuppen i skåle, top med hakket grønkål og server med hvidløgsflute på siden. Velbekomme!

Tip

Tips til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn pille løg og hvidløg og skrælle kartoflerne. Er løgene stærke så giv ungerne dykkerbriller på! Ekstra smag: Svits lidt paprika sammen med grøntsagerne.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre