Grøntsager i fad med kylling og oliven. Hertil fetadressing.

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 650 gramsmå kartofler
  • 250 gramgulerødder*
  • 1 stkløg
  • 2 fedhvidløg
  • 15 stkcherrytomater
  • 1 stkrød peberfrugt
  • 1 stkcitron
  • 100 gramgrønne oliven
  • 0.5 spskstødt koriander
  • 0.5 spskspidskommen
  • 0.5 spskstødt kanel
  • 450 gramkyllingefilet
  • 100 gramsalatost i tern
  • 2 dlcreme fraiche 9 %
  • 0.5 pottepersille
  •  olivenolie
  •  salt
  •  peber
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

En nem ret med kylling og masser af grøntsager, som blot vendes sammen i et fad og passer sig selv i ovnen, mens kyllingen steges på panden. God fornøjelse!

Fremgangsmåde

1. Tænd ovnen på 220 grader varmluft.

2. Skræl kartofler og gulerødder, pil løg og hvidløg, skyl citronen, cherrytomaterne og peberfrugten. Hak hvidløget fint, skær citronen i grove tern eller både og skær grøntsagerne i mundrette størrelser.

3. Kom det hele op i et ovnfast fad sammen med oliven og vend det sammen med koriander, spidskommen, kanel, olivenolie, salt og peber. Bag grøntsagerne i ovnen i ca. 25 min.

4. Skær kyllingen i mindre stykker, steg dem gyldne på en pande med olivenolie og krydr med salt og peber. Anret kyllingestykkerne i det ildfaste fad sammen med de færdigbagte grøntsager.

5. Smuldr salatosten i en skål og vend den sammen med cremefraiche og peber.

6. Skyl persillen og hak den fint. Server grøntsager i fadet med kylling, fetadressing og friskt hakket persille. Velbekomme!

Tip

Opgaver til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn dufte til krydderierne og røre dem sammen.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre