Grøntsagsbøffer med varm kikærtesalat og tzatziki

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 1 stksquash
  • 1 stkrød peberfrugt
  • 1 stkrødløg
  • 200 gramfrosne bønner
  • 1 dåsekikærter
  • 1 stkcitron
  • 350 gramsmå kartofler
  • 200 gramgulerødder*
  • 1 stkløg
  • 1 spskspidskommen
  • 3 stkæg
  • 50 gramhavregryn
  • 0.5 stkagurk
  • 1 fedhvidløg
  • 400 gramgræsk yoghurt
  •  olivenolie
  •  rapsolie
  •  salt
  •  peber
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Nemme grøntsagsbøffer helt uden kød. Serveret med en varm kikærtesalat og hjemmerørt tzatziki. God fornøjelse!

Fremgangsmåde

1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.

2. Skyl squash og peberfrugt. Skær peberfrugt, rødløg og halvdelen af squashen i mundrette stykker. Vend det hele sammen med bønner, drænede kikærter, revet citronskal, olivenolie, salt og peber og bag det i ovnen i et ovnfast fad i ca. 25 min.

3. Skræl kartofler og gulerødder. Riv kartofler, gulerødder, løg og resten af squashen på den grove side af et rivejern. Tilsæt lidt salt og pres væden ud af grøntsagerne – vrid dem evt. godt i et helt rent viskestykke. Rør massen sammen med spidskommen, æg, havregryn og lidt peber.

4. Varm en blanding af olivenolie og rapsolie op på en pande (spar ikke på olien…!). Form bøfferne med en spiseske og steg dem gyldne på begge sider til de har en fast konsistens.

5. Imens bøfferne steger, river du agurken på den grove side af et rivejern. Tilsæt lidt salt og pres væden ud af agurkestrimlerne – vrid dem evt. godt i et helt rent viskestykke. Vend herefter agurk, presset hvidløg og græsk yoghurt sammen i en skål.

6. Server de sprøde grøntsagsbøffer med varm kikærtesalat og tzatziki. Velbekomme!

Tip

Opgaver til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn skylle agurken og røre tzatzikien sammen. Ekstra smag: Top den varme kikærtesalat med citronsaft og hakket persille.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre