Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
35 min
0 min
En skøn sommersalat med kylling, masser af grønt, couscous, sprøde rugbrødscroutoner og lækker hjemmelavet cæsardressing. God fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
- 150 gramcouscous
- 4 skiverugbrød
- 200 gramfrosne ærter
- 0.5 stkspidskål
- 1 stkhjertesalat
- 1 stkagurk
- 1 stkrødløg
- 450 gramkyllingefilet
- 3 stkpasteuriserede æggeblommer
- 50 gramparmesan
- 0.5 tskdijonsennep
- 1 stkcitron
- 1 fedhvidløg
- olivenolie
- salt
- peber
- bagepapir
Fremgangsmåde
1
Tænd ovnen på 200 grader varmluft, kog couscous som anvist på pakken og lad det køle af.2
Pensl rugbrødsskiverne med olivenolie og drys med salt. Skær rugbrødsskiverne i små tern og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag rugbrødscroutonerne i ovnen i ca. 10 min.3
Kom de frosne ærter i en sigte og overhæld dem med kogende vand.4
Snit spidskålet fint (brug evt. et mandolinjern), skyl hjertesalaten og agurken og skær begge dele i mundrette størrelser. Pil skrællen af løget og skær det i skiver.5
Varm en pande op med olivenolie og steg kyllingefileterne ved middelvarme til de er gennemstegte og gyldne på begge sider. Drys med salt og peber.6
Blend imens æggeblommer, olivenolie, parmesan, dijonsennep, saften fra citronen, hvidløg, salt og peber med en stavblender eller en minihakker til dressingen er lys og cremet. Smag til med salt og peber.7
Bland couscous sammen med grøntsagerne og cæsardressingen. Skær kyllingen i skiver og læg dem på toppen sammen med brødcroutoner. Velbekomme!Tip
Tips til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn pensle rugbrødsskiverne med olivenolie og lad dine børn lægge croutonerne på en bageplade beklædt med bagepapir.
Ekstra smag: Top med revet parmesan.
* Med Mambenos madplaner koster aftensmaden 25 kr. per. portion i gennemsnit for en familie på fire personer. Det er ca. 35% billigere end portionsprisen for aftensmad i en gennemsnitsfamilie.
Besparelsen er beregnet ud fra det gennemsnitlige madforbrug i en familie på fire ifølge Forbrugerundersøgelsen 2022 fra Danmarks Statistik.