Grove sommersalater med myntedressing

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 650 gramsmå kartofler
  • 400 gramgrønne bønner
  • 1 stkrød peberfrugt
  • 1 stkrødløg
  • 2 spskeddike
  • 0.5 spskakaciehonning*
  • 1 dlolivenolie
  • 25 grampinjekerner
  • 50 gramkalamataoliven uden sten
  • 100 gramfeta i tern
  • 1 pottefrisk mynte
  • 200 gramgræsk yoghurt
  • 1 stkcitron
  •  salt
  •  peber
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

En skøn sommerret bestående af to slags salater - en kartoffelsalat med rød peberfrugt og oliven vendt i en lækker dressing og en bønnesalat med feta, pinjekerner og finthakket rødløg. God fornøjelse!

Fremgangsmåde

1. Skyl og skrub kartoflerne. Kog dem i letsaltet vand til de er møre og overhæld dem med koldt vand.

2. Skær enderne af de friske bønner og kog dem i letsaltet vand i ca. 5 min. Overhæld dem herefter med koldt vand.

3. Skyl og rens peberfrugten og skær den i den størrelse du ønsker. Pil skrællen af rødløget og skær det i små tern.

4. Rør eddike og honning sammen med olivenolie, salt og peber. Rist pinjekernerne på en tør pande til de får lidt farve.

5. Vend kartoflerne sammen med peberfrugten, oliven og dressingen.

6. Vend bønnerne sammen med lidt olivenolie, salt og peber. Top med feta, rødløg og pinjekerner.

7. Skyl mynten og hak den fint. Rør græsk yoghurt sammen med mynte og smag til med citronsaft, salt og peber.

8. Server kartoffelsalaten og bønnesalaten sammen med myntedressingen. Velbekomme!

Tip

Tips til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn røre dressingerne sammen.

Dine personlige noter til opskriften

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre