Gryderet med oksekød, cocktailpølser og blød kartoffelmos

Ingredienser

Retten kan fryses

( 2 voksne og 2 børn )

  • 1000 grambagekartofler
  • 1 stkløg
  • 1 fedhvidløg
  • 500 gramgulerødder*
  • 300 gramungkvæg i tern
  • 1 spskpaprika
  • 1.5 dlmadlavningsfløde 8 %
  • 1 dlvand
  • 1 terninghønsebouillon
  • 1 dåsehakkede tomater
  • 0.5 spsktørret timian
  • 3 stklaurbærblad
  • 200 gramcocktailpølser
  • 30 gramsmør
  • 0.5 dlmælk
  • 0.5 dlkogevand
  •  salt
  •  peber
  •  olivenolie
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

En lækker og smagfuld gryderet med oksekød, gulerødder og cocktailpølser, som vi serverer med fløjlsblød kartoffelmos. God fornøjelse!

Fremgangsmåde

1. Skræl kartoflerne og skær dem i mindre stykker. Kog dem møre i en gryde med vand uden salt.

2. Hak løg og hvidløg fint. Skræl gulerødderne og skær dem i skiver på skrå. Skær evt. kødet i mindre stykker. Husk god køkkenhygiejne, når du har rørt ved råt kød.

3. Steg nu løg, hvidløg og paprika i lidt olivenolie i en stor gryde. Tilsæt oksekødet og steg i et par minutter.

4. Tilsæt madlavningsfløde, vand, bouillon, hakkede tomater, timian, laubærblade og gulerødder. Bring retten i kog, rør forsigtigt undervejs og lad retten simre i 15-20 minutter til kødet er mørt.

5. Vend cocktailpølser i og varm igennem i et par minutter.

6. Hæld vandet fra kartoflerne op i en skål - du skal bruge det om lidt. Mos kartoflerne med et piskeris, tilsæt smør og rør, til det er smeltet. Tilsæt mælk og kogevand, til konsistensen er som tyk havregrød. Smag til med salt og peber.

7. Server gryderetten med den bløde kartoffelmos som tilbehør. Velbekomme!

Tip

Opgaver til børn i familien: Lad dine børn være med til at skrælle gulerødder og skære kartoflerne i mindre stykker.  

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre