Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
I samarbejde med
Køkkentid
35 min
Ventetid
0 min
En lækker gryderet med skinkekød i tern, hakkede tomater, kokosmælk og spinat. Serveret med fuldkornsris og bagte søde kartofler på toppen. God fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
- 250 gramfuldkornsris
- 1 stkløg
- 1 fedhvidløg
- 0.5 spskpaprika
- 0.5 spskkarry
- 0.5 spskspidskommen
- 300 gramsvinekød i tern
- 1 dåsehakkede tomater
- 4 dlkokosmælk
- 1 terningsvinebouillon
- 250 gramsøde kartofler
- 2 spskmajsstivelse
- 70 gramspæde spinatblade
- olivenolie
- salt
- peber
- bagepapir
Fremgangsmåde
1
Kog risene efter anvisningen på posen og tænd ovnen på 220 grader varmluft.2
Pil skrællen af løg og hvidløg og hak det fint.3
Varm en gryde op med olivenolie og svits paprika, karry, spidskommen, løg, hvidløg og skinke i tern. Tilsæt hakkede tomater, kokosmælk og bouillon og lad det simre i ca. 25 min.4
Skræl de søde kartofler og skær dem i små tern. Vend dem i olivenolie, salt og peber og fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag de søde kartofler i ovnen i ca. 15-20 min.5
Rør majsstivelsen ud i lidt vand i en kop og tilsæt det retten under omrøring. Smag til med salt og peber.6
Rør spinaten i gryderetten lige inden servering.7
Server gryderetten med dampende varme ris og top med bagte søde kartofler. Velbekomme!Tip
Tips til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn komme vand, ris og salt i en gryde.
Ekstra smag: Top med friskpresset limesaft og friske koriander.