Gulerodsboller med masser af kerner

Ingredienser

( Ca. 30 styk )

  • 50 gramgær
  • 4 spskakaciehonning
  • 1/2 dlolivenolie
  • 5 dlkoldt vand
  • 2 dlkogende vand
  • 400 gramgulerødder
  • 100 gramdurummel
  • 100 gramhavregryn
  • 200 gramgrahamsmel
  • 100 gramhørfrø
  • 100 gramsolsikkekerner
  • 2 tsksalt
  • 500 gramhvedemel
  •  bagepapir
Føj til indkøbsliste
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Alt det andet

Gulerodsboller med masser af kerner

I samarbejde med

4.3, Mambeno-favorit!

Disse lækre, bløde og saftige grovboller smager fantastisk! De er fyldt med fuldkorn, kerner og gulerødder og super lækre som børnebenzin i madpakken til lange dage i skole og institution. Og så er de også virkelig gode med et stykke ost eller lidt smør, når der skal eftermiddagshygges. God fornøjelse :o)

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 50 gramgær
  • 4 spskakaciehonning
  • 1/2 dlolivenolie
  • 5 dlkoldt vand
  • 2 dlkogende vand
  • 400 gramgulerødder
  • 100 gramdurummel
  • 100 gramhavregryn
  • 200 gramgrahamsmel
  • 100 gramhørfrø
  • 100 gramsolsikkekerner
  • 2 tsksalt
  • 500 gramhvedemel
  •  bagepapir

Fremgangsmåde

1. Rør gær, honning og olie ud i en blanding af koldt og kogende vand, så det er lillefingerlunt. Lad være med at bruge lunkent vand fra hanen - det er ofte ikke helt rent.

2. Riv gulerødderne på et rivejern og tilsæt dem sammen med durummel, havregryn, grahamsmel, hørfrø, solsikkefrø og salt og rør godt.

3. Tilsæt hvedemelet lidt efter lidt og rør alt, hvad du kan. Hvis du bruger en røremaskine, så sæt den på fuld drøn og lad den røre, alt hvad den kan i ca. 5 minutter. Lad dejen hæve tildækket i skålen i halvanden time.

4. Brug to skeer til at "klatte" boller på bageplader beklædt med bagepapir. Lad dem efterhæve i 30 minutter under et viskestykke, mens ovnen varmer op til 200 grader varmluft.

5. Bag bollerne i ca. 20 minutter, eller til de er blevet svagt lysebrune og lyder hule, når du banker på dem i bunden.

6. Velbekomme :o)

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre