Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
I samarbejde med
Køkkentid
35 min
Ventetid
0 min
En fyldig gulerodssuppe med røde linser og appelsinsaft. Serveret med lune hvidløgsflutes og creme fraiche på toppen. God fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
- 500 gramgulerødder
- 2 stkløg
- 150 gramrøde linser
- 6 dlvand
- 1 terninggrøntsagsbouillon
- 2 stkhvidløgsflute med fuldkorn
- 2.5 dlmadlavningsfløde 8 %
- 2 stkappelsin
- 2,5 dlcreme fraiche 18%
- olivenolie
- salt
- peber
Fremgangsmåde
1
Skræl gulerødderne og pil skrællen af løgene. Skær begge i grove tern.2
Varm en gryde op med lidt olivenolie og svits gulerødder og løg. Skyl de røde linser og tilsæt dem til gryden sammen med vand og bouillon. Bring det i kog og lad det simre i ca. 20 minutter, til grøntsager og linser er blevet møre.3
Lun hvidløgsflutene i ovnen efter anvisningen på pakken.4
Blend suppen med en stavblender eller en almindelig blender. Tilsæt madlavningsfløde og smag til med appelsinsaft, salt og peber. Tilføj evt. lidt mere vand, hvis suppen er for tyk.5
Server gulerodssuppen i skåle toppet med en klat creme fraiche og lune hvidløgsflutes som tilbehør. Velbekomme!Tip
Tips til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn hjælpe til med at skrælle gulerødderne.