Gulerodssuppe med appelsin. Hertil creme fraiche og hvidløgsflute.

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 500 gramgulerødder
  • 2 stkløg
  • 150 gramrøde linser
  • 6 dlvand
  • 1 terninggrøntsagsbouillon
  • 2 stkhvidløgsflute med fuldkorn
  • 2.5 dlmadlavningsfløde 8 %
  • 2 stkappelsin
  • 2,5 dlcreme fraiche 18%
  •  olivenolie
  •  salt
  •  peber
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Gulerodssuppe med appelsin. Hertil creme fraiche og hvidløgsflute.

I samarbejde med

1.0, Lidt populær

En fyldig gulerodssuppe med røde linser og appelsinsaft. Serveret med lune hvidløgsflutes og creme fraiche på toppen. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 500 gramgulerødder
  • 2 stkløg
  • 150 gramrøde linser
  • 6 dlvand
  • 1 terninggrøntsagsbouillon
  • 2 stkhvidløgsflute med fuldkorn
  • 2.5 dlmadlavningsfløde 8 %
  • 2 stkappelsin
  • 2,5 dlcreme fraiche 18%
  •  olivenolie
  •  salt
  •  peber

Fremgangsmåde

1. Skræl gulerødderne og pil skrællen af løgene. Skær begge i grove tern.

2. Varm en gryde op med lidt olivenolie og svits gulerødder og løg. Skyl de røde linser og tilsæt dem til gryden sammen med vand og bouillon. Bring det i kog og lad det simre i ca. 20 minutter, til grøntsager og linser er blevet møre.

3. Lun hvidløgsflutene i ovnen efter anvisningen på pakken.

4. Blend suppen med en stavblender eller en almindelig blender. Tilsæt madlavningsfløde og smag til med appelsinsaft, salt og peber. Tilføj evt. lidt mere vand, hvis suppen er for tyk.

5. Server gulerodssuppen i skåle toppet med en klat creme fraiche og lune hvidløgsflutes som tilbehør. Velbekomme!

Tip

Tips til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn hjælpe til med at skrælle gulerødderne.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre