Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
I samarbejde med
Køkkentid
35 min
Ventetid
0 min
En fyldig gulerodssuppe med røde linser, hakkede tomater, madlavningsfløde og et lille strejf af ingefær. Serveret med sprøde kikærter ristet med paprika. God fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
- 600 gramgulerødder
- 1 stkporre
- 1 fedhvidløg
- 150 gramrøde linser
- 5 dlvand
- 1 dåsehakkede tomater
- 1 terninggrøntsagsbouillon
- 1 dåsekikærter
- 0.5 spskpaprika
- 4 stkminiflutes med fuldkorn
- 3 dlmadlavningsfløde 8 %
- 0.5 dlingefærshot
- olivenolie
- salt
- peber
- bagepapir
Fremgangsmåde
1
Tænd ovnen på 200 grader varmluft.2
Skræl gulerødderne, rens porren og pil skrællen af hvidløget. Skær gulerødder, porre og hvidløg i grove tern.3
Varm en gryde op med olivenolie og svits gulerødder, porre og hvidløg. Skyl de røde linser og tilsæt dem sammen med vand, hakkede tomater og bouillon. Bring det i kog og lad det simre under låg i ca. 20 min.4
Kom kikærterne i en si og overhæld dem med koldt vand. Vend kikærterne sammen med paprika, salt og lidt olivenolie. Fordel kikærterne på en bageplade beklædt med bagepapir og bag dem i ovnen i ca. 20 min.5
Lun flutene i ovnen efter anvisningen på posen.6
Blend suppen med en stavblender. Tilsæt madlavningsfløde og smag til med ingefærshot, salt og peber.7
Server suppen i skåle toppet med ristede kikærter og lune miniflutes som tilbehør. Velbekomme!Tip
Tips til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn komme kikærterne i en si og overhælde dem med vand.
Ekstra smag: Top med friske krydderuter.