Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
I samarbejde med
Køkkentid
35 min
Ventetid
0 min
Klassiske hakkebøffer serveret med de lækreste knuste kartofler med brunet smør og en hurtig mangosalat med sød chilisauce som tilbehør. Vil du køre den fuldkommen fedtfattige januar-stil kan du sagtens undlade det brunede smør - eller blot bruge lidt mindre. God fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
- 600 gramsmå kartofler
- salat efter eget valg
- 1 stkmango
- 1 stkrød peberfrugt
- 0.5 stkagurk
- 50 gramsmør
- 500 gramhakket oksekød
- 1 pottepersille
- sød chilisauce
- salt
- peber
Fremgangsmåde
1
Kog kartoflerne i en gryde med saltet vand til de er møre, når du prikker i dem med en gaffel. Det tager 15-20 minutter.2
Lav i mens salat og bøffer. Skyl salaten og riv den i mindre stykker. Skræl mangoen og skær den i tern. Rens og skyl peberfrugten og skær den i mundrette bidder. Skyl agurken og flæk den på langs. Fjern kernerne og skær agurken i skiver. Bland det hele sammen i en skål og stil til side.3
Smelt nu smøret på en stor pande, som du også kan stege bøffer på. Lad smørret bruse af og blive nøddebrunt, mens du rører, så det ikke brænder på. Hæld smørret op i en kop eller en lille skål og stil det til side - gør endelig ikke panden ren.4
Form kødet til hakkebøffer og krydr med salt og peber. Steg dem på panden til de er, ligesom du vil have dem - gennemstegte eller rosa i midten. Tilsæt evt. lidt mere smør eller olie, hvis der mangler. Hæld vandet fra kartoflerne og knus dem groft i gryden med et piskeris. Rør dem sammen med det brunede smør, skyllet og hakket persille og smag til med salt og peber. Undlad dog at røre frisk persille i kartoflerne til6
Servér bøfferne med de knuste kartofler, mangosalaten og lidt sød chilisauce som dressing.7
Velbekomme!