Hakkebøf med peberfrugt, salat og brød

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 1 stkhokkaido- el. alm. græskar
  • 1 stkgul peberfrugt
  • 500 gramhakket oksekød
  • 150 gramedamamebønner
  • 1.5 dlskyr eller creme fraiche
  • 1 spskpaprika
  • 0.25 dlketchup
  •  groft flute
  •  salt
  •  peber
  •  olivenolie
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Lækre hakkedrenge (eller piger, selvfølgelig!) med sprøde stykker af peberfrugt, som vi serverer med stegte græskar, edamamebønner, dressing og groft flute. Hvis du har ekstra meget tid i køkkenet, kan du erstatte flute med vores lækre calzonebrød - du skal bare trykke på kokkehuen i ingredienslisten, så får du opskriften. God fornøjelse!

Fremgangsmåde

1. Skræl græskaret og fjern kernerne med en ske. Skær kødet i mindre tern og gem det til senere.

2. Skyl og rens peberfrugten og skær den i små tern. Bland ternene med hakket oksekød og form kødet til bøffer. Hak dem evt. lidt på kryds og tværs med din yndlingskniv, krydr med salt og peber og steg dem, som du bedst kan lide i lidt olivenolie på en pande.

3. Steg imens græskarstykkerne på en anden pande i lidt olivenolie i et par minutter. Tilsæt edamamebønnerne og steg videre lige så længe som hakkebøfferne, eller til grøntsagerne er gennemvarme men stadig har bid. Smag til med salt og peber.

4. Bland skyr eller creme fraiche sammen med paprika og ketchup og smag til med salt og peber.

5. Server hakkebøfferne med de stegte grøntsager, dressing og lunet flute.

6. Velbekomme!

Tip

Opgaver til børn i køkkenet: Lad dine børn skylle og skære peberfrugten i mindre tern. De kan også skære græskaret i tern.

 
Se vores sikre køkkenknive til børn

Dine personlige noter til opskriften

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre