Hakkebøffer med broccoli- og æblesalat

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 4 stkbagekartofler
  • 0.5 stkbroccoli
  • 2 stkæbler
  • 50 gramrosiner*
  • 1 dlskyr eller creme fraiche
  • 1 spsksød sennep
  • 0.5 spskakaciehonning*
  • 500 gramhakket oksekød
  •  salt
  •  peber
  •  olivenolie
  •  bagepapir
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Hakkebøffer er nem og hurtig aftensmad - hvad enten du steger dem på panden eller på grillen, hvis vejret viser sig fra den gode side. Her har vi serveret klassikeren med lækker broccoli- og æblesalat og sprøde bådkartofler. God fornøjelse!

Fremgangsmåde

1. Tænd ovnen på 225 grader varmluft og skær kartoflerne ud i både. Pas på, de ikke bliver for tynde.

2. Hæld kartoflerne i en skål og skyl dem godt med vand, så al den mælkehvide stivelse forsvinder. Lad kartoflerne stå dækket af vand i fem minutter - gerne mere, hvis du har tid. Det fjerner en del af stivelsen i kartoflerne, så de bliver sprøde udenpå og bløde indeni, når de bliver stegt i ovnen.

3. Hæld vandet fra, tør kartoflerne i et rent viskestykke og fordel dem i en bradepande beklædt med bagepapir. Vend dem i en god slat olivenolie og lidt salt. Bag dem i ovnen i ca. 40 minutter, eller indtil de er flotte og gyldne. Krydr med salt inden servering.

4. Bring en kasserolle med vand i kog. Del broccolien i buketter og giv dem 30 sekunder i det spilkogende vand. Overhæld dem herefter med koldt vand med det samme. Har du lyst, kan du skærer buketterne i helt tynde skiver med en skarp kniv eller på et mandolinjern.

5. Vend broccolien med skyllede æbler i tern, rosiner og en hurtig dressing rørt sammen af lidt creme fraiche, sød sennep, honning og salt og peber.

6. Form kødet til bøffer, giv dem lidt hakker på kryds og tværs med din yndlingskniv og krydr med salt og peber. Steg dem på panden eller grillen alt efter vejret.

7. Velbekomme!

Dine personlige noter til opskriften

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre