Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
I samarbejde med
Køkkentid
35 min
Ventetid
0 min
En virkelig klassisk og lækker omgang aftensmad! Hakkebøffer med pommes frites, bearnaise og grøn salat. God fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
- 750 grampommes frites
- 200 gramedamamebønner eller grønne bønner
- salat efter eget valg
- 0.5 stkagurk
- 1 stkøkologisk citron
- 500 gramhakket oksekød
- bearnaisesauce
- salt
- peber
- olivenolie
- smør
- dressing efter eget valg
- bagepapir
Fremgangsmåde
1
Tænd ovnen på 210 grader varmluft. Læg fritterne på en bageplade med bagepapir og bag dem i ovnen i ca. 30 minutter, til de er sprøde og gyldne. Husk at vende dem undervejs.2
Hæld kogende vand over edamamebønnerne, så de tør op - læs vejledningen på posen. Bælg dem herefter hvis de er med skræl.3
Skyl salaten og skær skyllet agurk i skiver. Bland alle grøntsagerne sammen med olivenolie, saften fra citronen, revet og skyllet citronskal, salt og peber.4
Form kødet til bøffer og krydr med salt og peber. Steg dem på en pande i lidt smør og olie til de er, som du bedst kan lide dem. Når bøfferne er næsten færdige, tager du dem af panden og dækker dem til.5
Tilbered bearnaisen - eller lav din egen ved at klikke på kokkehuen i ingredienslisten. Så får du opskriften på den syndige og hjemmelavede udgave.6
Server hakkebøfferne med bearnaise, pommes frites og den grønne salat. Velbekomme!Tip
Opgaver til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at skære agurken i skiver. De kan også røre i saucen.