Hakkebøffer med pommes frites, bearnaise og lækker grøn salat

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 750 grampommes frites
  • 150 gramedamamebønner
  •  salat efter eget valg
  • 0.5 stkagurk
  • 1 stkøkologisk citron
  • 500 gramhakket oksekød
  •  bearnaisesauce
  •  salt
  •  peber
  •  olivenolie
  •  smør
  •  dressing efter eget valg
  •  bagepapir
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

En virkelig klassisk og lækker omgang aftensmad! Hakkebøffer med pommes frites, bearnaise og grøn salat. God fornøjelse!

Fremgangsmåde

1. Tænd ovnen på 210 grader varmluft. Læg pommes frites på en bageplade med bagepapir og bag dem i ovnen i ca. 30 minutter, til de er sprøde og gyldne. Husk at vende dem undervejs.

2. Hæld kogende vand over edamamebønnerne, så de tør op - læs vejledningen på posen. Bælg dem herefter hvis de er med skræl.

3. Skyl salaten og skær skyllet agurk i skiver. Bland alle grøntsagerne sammen med olivenolie, saften fra citronen, revet og skyllet citronskal, salt og peber.

4. Form kødet til bøffer og krydr med salt og peber. Steg dem på en pande i lidt smør og olie til de er, som du bedst kan lide dem. Når bøfferne er næsten færdige, tager du dem af panden og dækker dem til.

5. Tilbered bearnaisen - eller lav din egen ved at klikke på kokkehuen i ingredienslisten. Så får du opskriften på den syndige og hjemmelavede udgave.

6. Server hakkebøfferne med bearnaise, pommes frites og den grønne salat. Velbekomme!

Tip

Opgaver til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at skære agurken i skiver. De kan også røre i saucen.  

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre