Hakkebøffer med perleløg, kartofler og asparges

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 190 gramperleløg
  • 600 gramkartofler
  • 400 gramhakket oksekød
  • 2 dlmadlavningsfløde 8 %
  • 3 dlkartoffelvand
  • 1 terningoksebouillon
  • 2 spskmajsstivelse
  • 1 bundtgrønne asparges
  • 300 gramgulerødder
  •  sovsekulør
  •  salt
  •  peber
  •  olivenolie
  •  smør
  •  sukker
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Hakkebøffer med perleløg, kartofler og asparges

I samarbejde med

4.5, Mambeno-favorit!

Mums! Saftige hakkebøffer serveret med en lækker sauce med perleløg, blancherede grønne asparges, kartofler og gulerødder. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 190 gramperleløg
  • 600 gramkartofler
  • 400 gramhakket oksekød
  • 2 dlmadlavningsfløde 8 %
  • 3 dlkartoffelvand
  • 1 terningoksebouillon
  • 2 spskmajsstivelse
  • 1 bundtgrønne asparges
  • 300 gramgulerødder
  •  sovsekulør
  •  salt
  •  peber
  •  olivenolie
  •  smør
  •  sukker

Fremgangsmåde

1. Hæld vandet fra perleløgene eller tø dem op, hvis du bruger de frosne, og steg dem i lidt olie på en pande ved middel varme.

2. Vask eller skræl kartoflerne og kog dem i en gryde med vand og salt. Afhængigt af størrelsen på kartoflerne, skal de koge 10-20 min. Prik i dem med en gaffel. Når de føles lige nøjagtigt møre og slipper gaflen, er de færdige. Gem vandet fra kartoflerne - det skal bruges til sovsen!

3. Form kødet til bøffer og krydr med salt og peber. Steg dem på en pande i lidt smør og olie til de er, som du bedst kan lide dem. Når bøfferne er færdige, tager du dem af panden og dækker dem til - uden at gøre panden ren.

4. Hæld perleløgene på panden med stegefedtet. Tilsæt madlavningsfløde, lidt kartoffelvand og en smuldret bouillonterning og lad det hele koge op under omrøring ved svag varme. Rør lidt majsstivelse ud i vand i en kop og hæld blandingen på panden lidt efter lidt, til sovsen har den konsistens, du bedst kan lide. Tilsæt kulør til sovsen er lige så brun, som du husker den fra dine bedsteforældre. Smag til med salt og peber og lidt sukker.

5. Bræk den nederste og trevlede del af aspargesene. De knækker selv af lige der, hvor den trevlede del slutter. Blanchér aspargesene i spilkogende vand i ca. 30 sekunder og overhæld dem med det samme med koldt vand. Pas på ikke at give dem for meget - de skal stadig have bid. Skræl gulerødderne og skær dem i stave.

6. Server hakkebøfferne med perleløgssauce, kartofler, asparges og gulerødder i stave. Velbekomme!

Tip

Opgaver til børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at forme bøfferne. De kan også smage sovsen til og knække aspargesenes ender af samt skrælle gulerødder.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre