Havregrødsmuffins med æble og gulerod

Ingredienser

( Ca. 20 styk )

Føj til indkøbsliste
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Egentlig er disse muffins ikke lavet på kogt havregrød, blot på havregryn. Men når de bliver bagt, bliver de super saftige og får en lækker smag af havregrød med masser af gulerødder og æbler. De er perfekte som en lidt sundere snack i madpakken - eller til sultne unger i ulvetimen!

Fremgangsmåde

1. Opvarm ovnen til 200 grader varmluft.

2. Skræl gulerødderne. Skyl æblerne grundigt, skær dem i både og fjern kernehusene - du behøver ikke skrælle dem. Riv nu begge dele på den grove side af et rivejern, eller brug en foodprocessor med rivejern, hvis det skal gå ekstra stærkt.

3. Bland gulerødder og æbler sammen med de øvrige ingredienser - undtagen mandlerne - til konsistensen er sådan ca. som havregrød. Hæld muffinmassen i små smurte muffinforme. Det allerbedste er at bruge muffinforme af silikone. Dem kan du bruge igen og igen - og du slipper for at smøre dem. Men du kan også sagtens bruge dem af papir. Drys med hakkede mandler på toppen og tryk dem lidt ned med fingrene.

4. Bag de lækre muffins i ovnen i ca. 20 minutter, eller til der ikke sidder dej fast, når du stikker i dem med en tandstik. Pas på ikke at give dem for meget. Lad muffinsene køle af, før du tager dem ud af formene og opbevar dem i en beholder med tætsluttende låg.

5. Velbekomme :o)

Tip

Du kan tilsætte et par teskefulde kanel til dejen, hvis du har lyst ,og trænger til lidt ekstra smag. Æble, gulerod og kanel smager nemlig virkelig godt sammen :o)

Dine personlige noter til opskriften

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre