Hawaiiburger med ananas og svampe

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  •  salat efter eget valg
  • 4 stktomater
  • 1 stkløg
  • 250 gramportobellosvampe
  • 75 grambacon i skiver
  • 500 gramhakket oksekød
  •  cheddar eller anden ost
  • 1 dåseananas i skiver
  • 4 stkburgerboller
  •  burgerdressing
  •  salt
  •  peber
  •  olivenolie
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Burgere til aftensmad! Jubiiii! Og selvom det måske lyder usundt, så behøver det slet ikke at være det. Brug fuldkornsboller, masser af grønt og fedtfattigt oksekød. Så har du opskriften på den perfekte weekendmad! God fornøjelse!

Fremgangsmåde

1. Skyl salaten. Vask tomaterne og skær dem i skiver. Skær løget i ringe og portobellosvampene i skiver.

2. Læg baconen på en tør pande og tænd varmen. Steg baconen til den er sprød og gylden. Læg den til afdrypning på et stykke køkkenrulle.

3. Form bøffer af kødet, krydr med salt og peber og steg dem på panden eller grillen, til de er, som du bedst kan lide dem. Lige inden du tager bøfferne af panden, lægger du en skive ost på hver bøf. Så når den at smelte en smule og blive blød og lækker. Husk, at oksekød godt må være rosa - så får du en god og saftig bøf. Stil bøfferne til side og undlad at gøre panden ren.

4. Steg nu svampene på panden, til de er ristet godt af. Husk at krydre med salt og peber. Stil dem til side. Steg til sidst ananasskiverne, så de er gyldne på begge sider.

5. Lun bollerne i ovnen og stil alt på bordet på små fade og i skåle og lad børn og voksne samle lige præcist den burger, de bedst kan lide.

6. Velbekomme!

Tip

Er din madplan indstillet til 2 voksne og 2 børn er der beregnet 1 burger pr. person. Er I mere sultne, så husk at justere opskrift og indkøbsliste. Har du ananasskiver tilovers kan du opbevare dem i en tætsluttende beholder i køleskabet og bruge dem som topping på f.eks. skyr til morgenmaden. Du kan i øvrigt sagtens købe færdigskåret ost i supermarkedet. Men det er meget billigere at købe et helt stykke ost, som du kan skære selv. Så slipper du også for underlige E-numre på middagsbordet.

Dine personlige noter til opskriften

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre